ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Dursun: İki şehre de hayırlı olsun
Dursun: İki şehre de hayırlı olsun
Erzurum OBM'den Millet Ormanı yatırımı
Erzurum OBM'den Millet Ormanı yatırımı
Erzurum'dan Van'a bağlama köprüsü
Erzurum'dan Van'a bağlama köprüsü
Aziziye'de Jeotermal enerji gündemi
Aziziye'de Jeotermal enerji gündemi
Oltu modern spor salonuna kavuşuyor
Oltu modern spor salonuna kavuşuyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Ekim 2026 Perşembe - 12:19

Erzurum kültürü ve lezzetleri İzmir'e taşındı

İzmir'de düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri', Erzurum'un kültürünü ve yöresel lezzetlerini Egelilerle buluşturdu.

Erzurum kültürü ve lezzetleri İzmir e taşındı

İzmir'de düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri', Erzurum'un kültürünü ve yöresel lezzetlerini Egelilerle buluşturdu. Renkli görüntülerin yaşandığı organizasyonda İzmirliler, cağ kebabından kadayıf dolmasına kadar yöresel tatları tattı. Vatandaşlar, akşam gerçekleşen konser ve halk oyunları gösterileriyle de eğlenceli anlar yaşadı.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından Çiğli'de organize edilen ‘Erzurum Tanıtım Günleri' ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Erzurum'un kültürünü, tarihi dokusunu ve gastronomik değerlerini İzmir'e taşıyan organizasyon; siyaset, iş ve sivil toplum dünyasından çok sayıda önemli ismi de aynı çatı altında buluşturdu. Erzurum'un şehir kimliğini geniş kitlelere tanıtmak ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen etkinlikte, kentin simge lezzetlerinden cağ kebabı ve kadayıf dolması başta olmak üzere çok sayıda yöresel ürünün yer aldığı stantlar kuruldu. Erzurumluların yanı sıra çevre illerden ve İzmir'in dört bir yanından gelen vatandaşlar, kurulan stantları gezerek yöresel lezzetleri tatma ve Erzurum kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

Gündüz lezzet, akşam müzik şöleni
Gün boyu süren tadım ve stant ziyaretlerinin ardından program akşam saatlerinde düzenlenen kültür etkinlikleriyle devam etti. Sahne alan Erzurumlu sanatçılar, dinleyicilere yöresel türküler seslendirdi. Konsere ilgi gösteren vatandaşlar türkülere eşlik ederek eğlendi. Konserin ardından sahne alan Ege Üniversitesi Ekin Dans Topluluğu ise sergilediği halk oyunları gösterisiyle izleyenlerden alkış topladı.
Organizasyon için heyecanlı olduklarını aktaran Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu, "Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu olarak geleneksel hale getirdiğimiz 4'üncü Erzurum Tanıtım Günleri'ni yapıyoruz. İnşallah daha güzel olacak. Esnafımızın tamamını Erzurum'dan getirdik. Erzurum Valiliğimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz geldi, stantları burada. Ayrıca ilçe belediyelerimizden yaklaşık 12 tanesi stant açtı. Erzurum'a bağlı ilçe belediyelerimiz burada. Erzurum burada ve buradan bütün Türkiye'ye diyoruz ki Erzurum bu" diye konuştu.

"Ege ile Erzurum'u kucaklaştırıyoruz"
Erzurum'un, Türkiye'deki tüm renkleri içinde barındıran nadir bir il olduğunu belirten Salmanoğlu, "Erzurum, Türkiye'deki bütün renkleri, ama bütün renkleri bir zenginlik olarak içinde barındıran nadir bir il. Biz de bunu doğudan, Erzurum'dan İzmir'e taşıyoruz. Ege ile Erzurum'u kucaklaştırıyoruz. Biz Dadaşlar olarak kollarımız açık. Bu önemli süreçte kollarımız açık, kucaklaşmak istiyoruz. Ötekileştirmek yok, bütünleştirmek var. Birlik ve beraberlik zamanı" ifadelerini kullandı.
Etkinliği ziyaret eden Erzurumlu Yasin Yüksel, "Memleketime gitmiş gibi oldum. Her şey çok kaliteli ve güzel, esnafımız da son derece güler yüzlü. Memleketimi çok seviyorum ve yılda iki defa gidiyorum. Etkinlik boyunca yarın da öbür gün de burada olacağım" dedi. Ziyaretçilerden Mustafa Karataş ise "Organizasyonu çok beğendim. Cağ kebabı yedik. Gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş, adeta Erzurum'a gitmiş gibi hissettik" diye vurguladı.

"Çok memnun kaldım"
Bingöl'den geldiğini belirten Sabriye Ertürk, "On numara beş yıldız bir organizasyon olmuş. Etkinliğe ilk kez geziyorum. Çok memnun kaldım, emeği geçenlerin eline sağlık. İnşallah her sene böyle güzel etkinlikler düzenlenmeye devam eder" cümlelerini aktardı.
Memleketi Erzurum'u özlediğini dile getiren Yüsra Macit de "Erzurumlu olmaktan gurur duyuyorum. Cağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve peynirimiz başta olmak üzere tüm lezzetlerimiz harika. Buraya Erzurum'un yöresel ürünlerini görmek için geldim. Eşim Türkiye'nin birçok yerinde görev yaptı, ben de çalıştım ama Erzurum denilince burnumun direği sızlıyor" dedi.

 
2. ve 3. Lig'de canlı yayınlanacak maçlar belirlendi
 
Jandarma Bölgesi trafik verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müftülük Ortaokul öğrencilerini ağırladı
Faik Güngör Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri, Camiler ve Din ...
İzmir'de 'Erzurum Tanıtım Günleri' başladı
İzmir'de Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından ...
TÜRKSOY Öğrenci Tiyatroları Festivalinde Karagöz sahnelendi
Kazakistan'ın Türkistan kentinde devam eden IV. Uluslararası TÜRKSOY Öğrenci ...
 
TÜRKSOY Öğrenci Tiyatroları Festivali başladı
Türk Dünyası’nın genç tiyatrocularını Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ...
Büyükkılıç'tan, bir, beraber ve dayanışan Türk Dünyası vurgusu
Büyükkılıç, Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışmasının büyük ...
TDK Türk Dili Dergisinin Eylül sayısı yayınlandı
TDK Türk Dili Dergisinin Eylül sayısı yayınlandı
 
Erzurum 8 Ayda 428 bin turist ağırladı
Erzurum turizminde 2026 yılının ilk 8 ayında büyük bir ivme yakalanarak, ...
Yöresel Yemek Yarışmasında Erzurum ketesi lezzeti
Ankara'da düzenlenen ‘3. Geleneksel Serhat İlleri Yöresel Yemek Yarışması'na' ...
Ülkü Ocakları bölge bilgi yarışması finali Erzurum'da yapıldı
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva