ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Nene Hatun'a vefa
Nene Hatun'a vefa
FUTSAL'da Erzurum farkı
FUTSAL'da Erzurum farkı
Erzurum'da siber operasyon
Erzurum'da siber operasyon
Erzurum merkezli dolandırıcılık operasyonu
Erzurum merkezli dolandırıcılık operasyonu
Erzurum'da 2026 Palan Extrem zirvesi
Erzurum'da 2026 Palan Extrem zirvesi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Mayıs 2026 Perşembe - 14:45

Erzurum'dan Filistin'e destek

Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından "Sumud filosu aktivisti Ömer Onay ile tüm Filistin aktivistleri için sokaktayız" temasıyla araç konvoylu etkinlik düzenlendi.

Erzurum dan Filistin e destek

Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından "Sumud filosu aktivisti Ömer Onay ile tüm Filistin aktivistleri için sokaktayız" temasıyla araç konvoylu etkinlik düzenlendi.
İstasyon Meydanı'nda toplanan vatandaşlar buradan araçlarla konvoy oluşturarak Lalapaşa, Havuzbaşı, Üniversite Kavşağı ve MNG AVM önünden geçerek Olimpiyat Parkında yeniden toplandı.
Küresel Sumud Filosu kapsamında yürütülen çalışmalara ve Filistin'e destek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin sonunda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Sumud filosu aktivisti Ömer Onay'ın oğlu Ahmet Enes Onay okudu.
Onay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Ey zulme karşı susmayanlar, Ey Gazze için yüreği yananlar, Bugün burada gemiyi konuşmayacağız. Bugün burada insanlığın onurunu konuşacağız. Bugün burada abluka altındaki çocuklara ulaşmaya çalışan vicdanı konuşacağız. Ve karşımızda yine aynı zulüm var. Eline geçirdiği her fırsatta ölüm kusan Siyonist İsrail. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen. Uluslararası hukuka rağmen. Bütün dünyanın gözleri önünde yardım filosuna saldırıyor. Gemilerimizi işgal ediyor. İnsanlığın vicdanını susturmaya çalışıyor. İçinde silahsız aktivistlerin olduğu bir gemiden neden korkuyorsunuz. İçinde vicdan taşıyan insanlardan neden korkuyorsunuz? Neden? Çünkü onlar biliyor. Gazze'ye ulaşan her yardım, İsrail'in kurduğu zulüm düzenine vurulan bir darbedir. Ama buradan ilan ediyoruz. Bir gemiyi durdurabilirsiniz. Ama hakikati durduramazsınız. Bir gemiyi kuşatabilirsiniz. Ama mazlumun duasını susturamazsınız. Bir gemiye el koyabilirsiniz. Ama annelerin gözyaşını engelleyemezsiniz. Çünkü o gemiler sadece demir değildir. O gemiler vicdandır. O gemiler ümmetin onurudur, O gemiler Gazze'ye uzanan kardeşlik elidir, Ve biz artık çok iyi biliyoruz. Firavunların sonu ne olduysa, Zalimlerin sonu ne olduysa, Çocukların kanıyla beslenenlerin sonu da aynı olacak. Ve bilin ki; Bir Mazlumun ahı, dünyanın bütün ordularından daha büyüktür."
"Bugün filodaki aktivistlerin yanında olma günüdür" diyen Onay, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Gazze'ye sahip çıkma günüdür. Bugün korkmadan haykırma günüdür! Allah'tan taraf olan hiçbir zaman kaybetmez. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. Bir gemi gider, Bin gemi gelir. Siz engelledikçe biz büyüyeceğiz. Siz saldırdıkça vicdan ayağa kalkacak. Siz zulmettikçe ümmet birleşecek. Ve Allah'ın izniyle Gazze teslim olmayacak, Filistin diz çökmeyecek, Bu ümmet susmayacak."
Konuşmaların ardından katılımcılar olaysız şekilde dağıldı.

 
FUTSAL'da Erzurum farkı
 
Nene Hatun'a vefa
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Metin Özlü 21 Mayıs 2026 Perşembe 14:49

Doğu Türkistanlılar da ümmet

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da 2026 Palan Extrem zirvesi
Vali Aydın Baruş başkanlığında; ilçe kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi, ...
ESKİ'den altyapı yatırımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, ...
 
Mübarek beldelerde hilal sevinci
Mübarek beldelerde, hac vazifesini ifa etmek için bulunan hacı adayları, ...
Baruş’tan vefa ziyaretleri
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü'nün ailesini, ...
Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü uzmanları, Erzurum'un kuzey kesimleri ...
 
81 İlde Milli Aile Haftası gündemi
‘Milli Aile Haftası’ kapsamında 81 ilde aile odaklı programlar düzenlenecek
Öğrencilerden cami buluşmaları
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğretmenleri ...
Vali Baruş, Başkonsolos Zamin Aliyev'i ağırladı
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev, Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolculuğun Umudu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva