ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yakutiye’de Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi açıldı
Yakutiye’de Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi açıldı
Vali Çiftçi’ye Gençlik Haftası brifingi sunuldu
Vali Çiftçi’ye Gençlik Haftası brifingi sunuldu
Mehmetçik olmanın gururunu yaşadılar
Mehmetçik olmanın gururunu yaşadılar
ASHM’den ‘80’ler 90’lar Müzik Festivali’
ASHM’den ‘80’ler 90’lar Müzik Festivali’
Haşıloğlu dualarla uğurlandı
Haşıloğlu dualarla uğurlandı
HABERLER>GUNCEL
2 Aralık 2010 Perşembe - 00:53

Erzurum’da sağlık yanlışı

Erzurum’da her 10 kişiden 6’sı bilinçsizce ilaç tüketiyor. Başta ağrı kesiciler olmak üzere çeşitli antibiyotiklerin doktor tavsiyesi olmadan tüketildiği Erzurum’da, Eczacı Ayten Demirci önemli uyarılarda bulundu.

Erzurum’da sağlık yanlışı

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da her 10 kişiden 6’sı bilinçsizce ilaç tüketiyor. Başta ağrı kesiciler olmak üzere çeşitli antibiyotiklerin doktor tavsiyesi olmadan tüketildiği Erzurum’da, Eczacı Ayten Demirci önemli uyarılarda bulundu. Bilinçsiz ilaç tüketiminin, başta mide olmak üzere, böbrek, karaciğer ve göz sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Demirci, “Bilinçsiz kullanılan tek bir tablet ilaç, böbreklerin aniden iflas etmesine, midede ülser meydana gelmesine sebep olabilir.” dedi.
//KAFAMIZA GÖRE İLAÇ ALIYORUZ
Eczacı Ayten Demirci, ilaçların halk arasında daha çok tavsiye yöntemiyle kullanıldığını kaydederek, “Vatandaş bir ilaç kullanıyor, kendisine iyi geldiği kanaatinden yola çıkarak, bu ilacı başkasına tavsiye ediyor. Semptomları birbiriyle aynı olan birçok hastalık bulunduğu gibi, her hastalığın ilaçla tedavisi de farklı yöntemlerle mümkündür. Sırf belirtiler aynı diye, kullanılan ilacı bir başkasına tavsiye etmek, karşıdaki insana yapılan en büyük kötülüktür.” diye konuştu. Kullanılacak olan ilaç vitamin bile olsa, doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Demirci, özellikle ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı konusunda çok büyük bir bilinç eksikliği bulunduğunu dile getirdi.
//BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI VE RİSKLERİ
Bilinçsizce ve doktor tavsiyesi dışında tüketilen antibiyotik ve ağrı kesicilerin, mide, böbrek, karaciğer ve göz gibi organlar başta olmak üzere, vücut üzerinde olumsuz birçok etkisinin görülebileceğini anlatan Demirci, “Bütün eczanelerde bu ve benzeri durumlara rastlıyoruz. Vatandaş geliyor, elinde herhangi bir reçete yok; sırf birileri tavsiye etmiş diye ilaç istiyor. Böyle durumlarda kesinlikle ilaç satmıyoruz.” diye konuştu.
Eczacı Ayten Demirci, “Vatandaşın midesi ağrıyor, tavsiye üzerine gelip ilaç istiyor. Hâlbuki midedeki her ağrı, yalnızca bir hastalığın belirtisi olmayabilir. O ağrının nedeni farklı bir sağlık sorunu olabileceği gibi, tavsiye edilen ilaçların kullanımı, telafisi mümkün olmayacak problemlere neden olabilir. Böbrekler iflas edebilir, mide ülseri ortaya çıkabilir. Karaciğerde fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir. Bilinçsizce kullanılan tek bir tablet hap, bir ömür boyu ilaç kullanmayı gerektiren hastalıklara da sebep olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımız bilinçsiz ilaç kullanmamalı, sağlık sorunlarıyla ilgili olarak mutlaka bir uzmana görünmelidir. Ağrı kesici ve antibiyotikler bir yana, vitamin hapları bile doktor tarafından lüzum görüldüğü takdirde kullanılmalıdır.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THK, Erzurum’da toplanacak
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Doğu Anadolu, Güneydoğu ...
HES sorununa 'Güneş Doğacak'
Güneş Vakfı Cuma Söyleşileri etkinleri kapsamında bu hafta HES ve HES’lerin ...
Arsasını aradı, yerinde bulamadı
35 yıl sonra geri geldiği memleketi Erzurum'da arsalarının üzerine site ...
 
TDP’den milli dayanışma örneği
Erzurum'da polisler vatani hizmetini yapacak olan asker adaylarını uğurladı.
ERVAK Kadın Kolları marka olacak
Yıllarca eğitimcilik yapan emekli öğretmen Nuran Çelenk, ERVAK Kadın Komisyonu ...
Orköy’den Erzurum atılımı
Orman Köy İşleri Genel Müdürlüğü (ORKÖY)'nün ekolojik havza çalışmalarına ...
 
Olur, Jeopark olacak
Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, 2004 - 2010 yılları arasında ilçenin ...
ASEM Anadolu yollarında
Anadolu Sanat Etkinlikleri Merkezi (ASEM) Anadolu yollarında.
SGK’dan kayıtdışılıkla mücadelede kararlılık
Erzurum’da kayıt dışı istihdamla mücadele meyvelerini vermeye başladı. ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva