ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
POMEM'de SAHA gündemi
POMEM'de SAHA gündemi
HABERLER>SPOR
13 Mayıs 2011 Cuma - 07:00

‘Erzurum Spor başkenti oldu’

2011 Kış Oyunları'nın ardından Erzurum'da bir önceki yıla göre turizm hareketinin yüzde 30 arttığını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, "Erzurum'daki yerel verileri söylüyorum. Oyunlar Şubat ayında yapıldı. Mart ayından sonra böyle bir artış sağlanmış. Tesis olduğu için Erzurum'a organizasyonlar da gicecek. Kendi federasyonlarımız da oraya organizasyon veriyor. Diğer ülkeler de bu şehrimize gelecek. Dolayısıyla Erzurum, sporun başkenti oldu" diye konuştu.

‘Erzurum Spor başkenti oldu’

ERZURUM gazetesi
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2012 Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'nın Erzurum'a alınması hakkında DHA'ya açıklamalarda bulundu.
Erzurum'da kayak ve kış sporlarına çok ciddi yatırım yaptıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Yunus Akgül, "Herkes, 2011 Kış Oyunları'ndan sonra Erzurum'daki tesislerin akıbetini merak ediyordu. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Erzurum'da bir kampanya başlattık. Şu anda oradaki salonlarımız dolu dolu çalışıyor. Ancak biz, yerel çalışmalarla yetinmeyeceğiz. Şampiyonalar almaya başladık. Kayak ve buz pateni federasyonumuz çeşitli şampiyonalara aday oldular. 2012 Dünya Gençler Kayak Şampiyonası artık Erzurum'da. Bu sene curlingde uluslararası turnuva aldık. Buz hokeyi ve buz pateninde yaz boyunca birçok ülke ve takım kamp yapmaya geliyor. Dolayısıyla faaaliyet dolu dolu olacak. Yine Zihinsel Engelliler Federasyonumuz 2012 Kayak Şampiyonası için aday oldu ve aldı. Engelli federasyonlarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bunlarla ilgili ciddi yatırım yaptık ve federasyonlarımızın gelirlerini olağanüstü arttırdık. Buralardan da uluslararası turnuvalara aday olmalarını istedik. Federasyonlarımız da organizasyonlara aday oluyorlar ve sonuçları yavaş yavaş geliyor. Görme engelliler dünya şampiyonası Antalya'da yapıldı. Yine bedensel engellilerde çok başarılı organizasyonlar alıyoruz. Zihinsel Engelliler Federasyonumuz da bu anlamda ciddi şekilde çalışmaya başladı. Daha bu ilk organizasyon. Bundan sonra da ülkemizin farklı yerlerinde buna benzer organizasyonlar alıp düzenleyeceğiz" açıklamalarında bulundu.
TURİZM HAREKETLİLİĞİNDE ARTIŞ
2011 Kış Oyunları'nın ardından Erzurum'da bir önceki yıla göre turizm hareketinin yüzde 30 arttığını ifade eden Akgül, "Erzurum'daki yerel verileri söylüyorum. Oyunlar Şubat ayında yapıldı. Mart ayından sonra böyle bir artış sağlanmış. Bunlar küçük rakamlar. İşin turizm yanından başka sportif yanı da var. Spor çok ciddi şekilde oraya gidecek. Tesis olduğu için Erzurum'a organizasyonlar da gicecek. Kendi federasyonlarımız da oraya organizasyon veriyor. Diğer ülkeler de bu şehrimize gelecek. Dolayısıyla Erzurum, sporun başkenti oldu" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Sallabaş 29 Temmuz 2011 Cuma 13:24

Kim vermiş başkentliği, azıcık ufak atın, üç beş kişi gelip iki gün kaymasıyla spor başkenti olunmaz.

Yorumu oyla      7      5  
13 Mayıs 2011 Cuma 11:46

helal olsun yapılanlara artık ERZURUM un da adından söz ettirmesi gerek.umarım futbol basketbol branşlarında da baarılar gelir erzurum kalkınmanın en iyisini hak ediyor.2.üniversitemizde kuruldugunda şehir sosyokültürel açıdan çok iyi yerlere gelecek.göç dalgası azalacak istihdam sağlanacak.umarım ERZURUM hak ettiği yere gelecek

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GS farka gitti
Erzurum'da düzenlenen "Genç Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası"nda ikinci ...
FB’lerden GSİM’e kutlama
Fenerbahçeliler Derneği Erzurum Şubesi 2. Başkanı Fatih Tüzemen ve Fenerbahçe ...
Büyükşehir'den büyük hedef
Erzurum Büyükşehir Belediyespor teknik direktör Hasan Çelik ile yeniden anlaştı.
 
FB’li sporculara yoğun ilgi
Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilmekte ...
Erzurum’da dev organizasyon
Erzurum, Genç Bayanlar Türkiye Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. ...
Fenerbahçe fark attı
Erzurum'da düzenlenen "Genç Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası" ilk gün maçları tamamlandı.
 
Buz hokeyinde Gençlikspor fırtınası
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Faaliyet Programında yer alan Gençler Buz ...
İpekyolu Maratoncuları Erzincan’a ulaştı
Dünya'daki susuzluğa dikkat çekmek amacıyla 20 Nisan'da İstanbul'dan yola ...
Minik öğrenciler buzla tanıştı
Erzurum’da Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında ilköğretim 1, 2 ve 3. ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva