ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Erzurum’da siber suç operasyonu
Erzurum’da siber suç operasyonu
HABERLER>GUNCEL
5 Haziran 2006 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da açıkladı: Kamu hastaneleri özerk hale gelecek Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane işletmeciliğiyle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, bu kapsamda kamu hastanelerinin özerk hale getirilmesinin planlandığını söyledi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da açıkladı: Kamu hastaneleri özerk hale gelecek Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane işletmeciliğiyle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, bu kapsamda kamu hastanelerinin özerk hale getirilmesinin planlandığını söyledi. Akdağ, Erzurum Polat Renaıssance Otel'de düzenlenen MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kamu hastanelerinin özerk hale getirilmesi için yaptıkları çalışmayı Başbakanlık'a sunmak üzere olduklarını ifade etti. Özerk işletme haline getirilecek hastanelerin yönetim kurulları olacağını kaydeden Akdağ, ''Sağlık Bakanlığı olarak biz ülkenin sağlık politikaları ve planlamalarını yapacağız. Bakanlığımız, sağlık hizmetlerinde genel kuralları koyan, rehberlik yapan, performans denetlemesi yapan ve sağlık hizmetlerinin verilmesi ve alınmasında hakem rolü üstlenen bakanlık durumuna gelecek'' dedi. Akdağ, özerk hastane işletmeciliğinin çağdaş bir model olduğunu belirterek, bu planlamaların yakın bir zamanda gerçekleşeceğini kaydetti. HEKİM VE HASTANE BİNASI SIKINTISI Sağlık alanında yaşanan sorunlara da değinen Bakan Akdağ, Türkiye'de hekim sayısının ve hastane binasının çok yetersiz olduğunu söyledi. Türkiye'nin hekim sayısı açısından Avrupa'da son sırada yer aldığını ifade eden Akdağ, ancak ülkede hekim fazlalığından söz edenlerin bulunduğuna dikkati çekti. Az kaynakla halka en iyi sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: ''Biz hekim sıkıntısını giderme konusunda yeterli güce sahibiz. Bunun için tıp fakültelerine daha fazla öğrenci alınması ve yeni tıp fakültelerinin açılması gerekir. Üniversitelerde akademisyen açısından gerekli potansiyel de var. Yalnız YÖK'ün bu konuda yapılacak çalışmaların önünü açması gerekir.'' Bakan Akdağ, sağlık binası sıkıntısının da kamu-özerk ortaklığıyla yapılacak çalışmalarla giderilebileceğinin altını çizdi. 5 MİLYAR YTL’YE İHTİYAÇ VAR Türkiye'deki hastanelerin iyileştirilmesi için en az 5 milyar YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu belirten Akdağ, şöyle devam etti: ''Biz özel sektöre arsa vereceğiz, özel sektör de hastane yapacak. Bunların bir kısmının işletimini de özel sektör yapacak. Biz de 25 yıl içerisinde belirli sürelerle hastanelere ödeme garantisi vereceğiz.'' Bakan Akdağ, kamunun kaliteli sağlık hizmeti vermesinden, bunun da kamu-özel ortaklığıyla yapılmasından ve ayrıca özel sektörden hizmet alımından yana olduklarını dile getirdi. Akdağ, toplantının ardından karayoluyla Trabzon'a hareket etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Aşkale Çimento, Türkiye’de yüzlerce büyük şirket içinden ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
İşadamına verilecek en iyi teşvik, güven ve istikrar ortamıdır Müstakil ...
"TÜRKİYE'NİN SAĞLIK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILDI.
Sağlıkta mükemmel işler gerçekleştirdik Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep ...
 
"UÇURTMA VE BAHAR ŞENLİĞİ"NDE
ÇOCUKLAR BAYRAM ETTİLER Erzurum'da, bu yıl 5'incisi düzenlenen "Geleneksel ...
Polisin hızını haylaz çocuk kesti
Erzurum'da kavgaya müdahale etmeye giden polisin hızını küçük çocuklar ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
AVRASYA SİRKİ ÇOCULARLA BULUŞUYOR Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kültür ...
 
At arabasından düşen bir kişi hayatını kaybetti
Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde at arabasından düşen bir kişi, kaldırıldığı ...
GSF’li öğrenciler İtalya yolcusu
”Leonardo Da Vinci Projesi” kapsamında İtalya’ya gidecek ...
Hasankaleliler ‘Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde buluştu
Hasankaleliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Erzurum ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva