ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
Alvarlı Efe’ye vefa
Alvarlı Efe’ye vefa
Hınıs’ta terör operasyonu
Hınıs’ta terör operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>GUNCEL
27 Mayıs 2006 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Kadayıf dolması patent aşamasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, Erzurum'a has olan kadayıf dolması ile civil peynirin Erzurum ve Türkiye adına tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Kadayıf dolması patent aşamasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, Erzurum'a has olan kadayıf dolması ile civil peynirin Erzurum ve Türkiye adına tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne resmi başvuruda bulunduklarını söyledi. Yüzyıllar ötesinden gelen tat olarak dikkati çeken ''kadayıf dolması''nın tescili için hazırlıklar tamamlandı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, yaptığı açıklamada, Erzurum yöresinin tatlısı olarak bilinen kadayıf dolmasının tescili için yapılan çalışmaların tamamlandığını, önümüzdeki günlerde başvurunun yapılacağını belirtti. Kadayıf dolmasının tescili için oluşturulan ekibin, yaklaşık 3 aydır çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Cindilli, ''Zengin Erzurum mutfağında tatlı olarak önemli yer tutan kadayıf dolmasının tescilini alacağız'' diye konuştu. Yunanlıların baklavayı sahiplenmesi gibi Ermenilerin de kadayıf dolmasını sahipleneceği korkusunun yersiz olduğunu anlatan Cindilli, şunları söyledi: ''Yunanlıların baklavayı sahiplenmesi olayında ben kamuoyu gibi düşünmüyorum. Keşke daha çok ürünümüz olsa ve mutfaklarımızda daha geniş ürün çeşidi olsa da başkaları da kıskanmak ve beğenmek anlamında sahiplense. Erzurum'un mahalli tatlısı olan kadayıf dolmasına Ermeniler sahiplenecek endişesini taşımamalıyız. Bu bizim kültürümüzün zenginliğini gösterir. Erzurum da mutfak kültürü itibariyle zengin illerimizin arasında yer alıyor. Herkes biliyor ki kadayıf dolması Erzurum'un tatlısıdır. Kim sahiplenmeye kalkarsa kalksın bu tatlı bizim tatlımızdır.'' CİVİL PEYNİR İÇİN DE BAŞVURU YAPILACAK Kadayıf dolması üreticilerinin isteği üzerine tescile başvuracaklarını sözlerine ekleyen Cindilli, yöresel ''civil peynir''inin de tescilini almak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Civil peynir tescilinin de kadayıf dolmasıyla birlikte yapılacağını kaydeden Cindilli, ''Erzurum yöresine has peynirimizin de tescilini almakta kararlıyız'' diye konuştu. KADAYIF USTALARININ ENDİŞESİ Erzurumlu kadayıf ustası Muammer Tanhaş, kadayıf dolmasının 200-300 ötesinden günümüze gelen bir tatlı olduğunu belirterek, ''Kadayıf dolması Erzurum mutfağının en önemli tatlısıdır'' dedi. Yunanlıların baklavayı sahiplenmesinden sonra Ermenilerin de kadayıf dolmasını sahipleneceği korkusunu taşıdıklarını kaydeden Tanhaş ise, ''Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız Ermenilerin kadayıf dolmamızı sahiplenmesini istemiyoruz'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE ONARILIYOR Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte ...
TÜKODER kapıdan satış mağdurlarının akınına uğruyor
KAPIDAN SATIŞ MAĞDURLARI ÇOĞALIYOR Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum ...
 
Gelir gideri karşılamıyor
Erzurum Defterdarı Osman Şimşek 2006 yılının ilk dört ayına ilişkin tahakkuk ...
Azmetti, sigarayı bıraktı
Erzurum'dan Cevdet Bingöl Sağlık Bakanlığının, Türk Toraks Derneği, Dünya ...
YASAĞA UYMAYAN TURİSTLER UYARILDI
Erzurum'da yabancı plakalı minibüs içerisinden askeri bölgeyi kameraya ...
 
HALK EĞİTİMDE SERGİ DÖNEMİ AÇILIYOR
Halk Eğitim Müdürlüğü’nün yıl sonu sergi sezonu açılıyor. Halk Eğitim ...
HORASAN'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
Erzurum'un Horasan ilçesinde 28 Haziran Pazar günü elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.
ILICA 2. ULUSAL ŞİİR ŞÖLENİ
Erzurum'un Ilıca İlçesi'nde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'nca düzenlenen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva