ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAP BKİ'den tarımsal üretime destek
DAP BKİ'den tarımsal üretime destek
ASHM'den çocuk haklarına destek kampanyası
ASHM'den çocuk haklarına destek kampanyası
Kök, deneyimlerini öğrencileriyle paylaştı
Kök, deneyimlerini öğrencileriyle paylaştı
Erzurumspor'dan Filistin'e destek çağrısı
Erzurumspor'dan Filistin'e destek çağrısı
Türkiye'de en sık görülen 7 vitamin eksikliği
Türkiye'de en sık görülen 7 vitamin eksikliği
HABERLER>GUNCEL
23 Mayıs 2006 Salı - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

İlçe Kaymakamı Arslan’ın girişimiyle KİMSESİZ YOKSULLARA YARDIM ELİ UZATILDI Erzurum'un Olur ilçesinde, maddi durumu iyi olmadığı halde yardım başvurusunda bulunamayan kimsesiz 60 kişi tespit edildi. İlçe Kaymakamı Eren Arslan, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yardımlarından yalnızca başvurusu bulananların yararlanabildiğini belirterek, müracaatı bulunmayan yoksulların ise yardım alamadığını ifade etti.

Erzurum Gazetesi Arşiv

İlçe Kaymakamı Arslan’ın girişimiyle KİMSESİZ YOKSULLARA YARDIM ELİ UZATILDI Erzurum'un Olur ilçesinde, maddi durumu iyi olmadığı halde yardım başvurusunda bulunamayan kimsesiz 60 kişi tespit edildi. İlçe Kaymakamı Eren Arslan, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yardımlarından yalnızca başvurusu bulananların yararlanabildiğini belirterek, müracaatı bulunmayan yoksulların ise yardım alamadığını ifade etti. KÖY KÖY, YOKSUL TESPİTİ YAPILDI SYDV yardımlarından yararlanmalarını sağlamak amacıyla kimsesiz ve yardıma muhtaç olanları tespit etmeye çalıştıklarını belirten Arslan, SYDV üyelerinin özellikle refah seviyesi düşük köylerde araştırma yaptığını söyledi. Araştırmaların sonucunda devlet yardımı almaksızın hayatta kalmaları mümkün olmayan 60 kişi tespit ettiklerini bildiren Arslan, bu ailelere düzenli olarak yardımda bulunmayı planladıklarını söyledi. YARDIM İSTEYEMEYEN YOKSULLAR BELİRLENDİ Tespit edilen muhtaçların çoğunluğunun bir yakını bulunmadığını ve tek başlarına kötü şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Arslan, şunları kaydetti: ''Maddi durumları iyi olmadığı halde yardım başvurusunda bulunmayanlara biz yardım götüreceğiz. Bunun için başlattığımız araştırmalar neticesinde gerçekten yardıma muhtaç olup ve bize ulaşma imkanı olmayan vatandaşları tespit ettik. Bunlara her ay düzenli olarak gıda ve benzeri yardımlar götüreceğiz.'' Arslan, SYDV'nin yardımlarının yoksul insanları belirli ölçüde rahatlatabileceğini belirterek, bu nedenle hayırseverlerin de bu kişilere destek olması gerektiğini kaydetti. 90 YAŞINDA BAKIMA MUHTAÇ KADIN Kaymakamlığın tespit ettiği kimsesiz ve yoksul kişiler arasında Taşlıköy'den 90 yaşındaki Sarfinas Arslan da bulunuyor. Aldığı sakatlık maaşından başka geliri olmayan ve 3 oğlu bulunan Arslan, aklı dengesi yerinde olmayan bir oğlu ile birlikte 6 metrekarelik, derme çatma bir köy evinde yaşam mücadelesi veriyor. Diğer 2 oğlunun maddi durumu iyi olmadığı için kendisine bakamadığını anlatan Arslan, ''Yemek yapamıyorum. Kendime bakamıyorum. Zihinsel özürlü oğlumla yaşıyorum. O da kendisine bakamıyor. Çaresiz durumdayız. Artık yaşamak benim için bir ızdırap'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KIYAMET TARİKATLARI
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm ...
Prof.. Dr. Temel Yetimoğlu:
ŞEHİRLEŞME’DE KEYFİLİK OLMAZ Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ...
Koç Kebap, İzmirlilerin beğenisini topladı
Büyükşehir Belediyesinin İzmir Fuarında oluşturduğu stantta, Erzurum’a ...
 
OKULLARIN AÇILIŞ TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
2005-2006 eğitim-öğretim yılının sona erme tarihinin 19 Haziran'a uzatılması ...
Anaokulu öğrencileri sahneye çıktı
ERZURUM'daki Renkli Kalemler Çocukevindeki 0- 6 yaş grubu öğrencilerin ...
KÜLTÜR KURUMU ÖĞRENCİLERİ STANT AÇTI
Erzurum Kültür Kurumu İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları ...
 
Faciaya ramak kaldı
Erzurum'un Oltu İlçesi'nden il merkezine gelmekte olan yolcu otobüsünün ...
İŞSİZ SAYISI ARTIYOR
Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü verilerine göre, Erzurum’da 8 bin ...
UZMAN KADİR DEMİRBÜKEN, ADAYLARI MOTİVE ETMEK İÇİN SAHNEDE CAM BARDAK YİYEREK ŞOV YAPTI.
Danışman değil, şovmen Erzurum'da, kişisel iletişim uzmanı Kadir Demirbüken, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Birleşmenin Açmazı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva