ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
11 aylık Bedirhan bebek ve annesi dualarla anıldı
11 aylık Bedirhan bebek ve annesi dualarla anıldı
Bingöl'de orman yangını
Bingöl'de orman yangını
Bingöl'de arazi yangını: 2 bin dönüm arazi zarar gördü
Bingöl'de arazi yangını: 2 bin dönüm arazi zarar gördü
Bingöl yolunda hafif ticari araç alev alev yandı
Bingöl yolunda hafif ticari araç alev alev yandı
ETÜ'den Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğüyle iş birliği
ETÜ'den Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğüyle iş birliği
HABERLER>GUNCEL
11 Mart 2006 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

TBMM’DE BİR KONUŞMA YAPAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜLYURT: “ERZURUM MİLLETİN GÖZBEBEĞİDİR” Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88.ci yıldönümü dolayısıyla TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada ”Büyük iftihar duyduğumuz yüce meclisin temellerinde Erzurumlunun harcı vardır.”dedi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

TBMM’DE BİR KONUŞMA YAPAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜLYURT: “ERZURUM MİLLETİN GÖZBEBEĞİDİR” Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88.ci yıldönümü dolayısıyla TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada ”Büyük iftihar duyduğumuz yüce meclisin temellerinde Erzurumlunun harcı vardır.”dedi. 12 MART DÖNÜM NOKTASIDIR Gülyurt 12 Mart’ın Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olduğunu kaydederek Erzurum'un kurtarılış destanının mahalli bir olay olmaktan çıkıp, bir milletin mukadderatını doğrudan etkileyen, hatta tayın eden bir mahiyet kazandığını ifade etti. ERZURUM’A ÖNCELİK VERİLMELİDİR Gülyurt:”TBMM’nin temellerinde Erzurumlunun harcı vardır, emeği, alın teri, kanı vardır. Elbette bu yüce eser, milletin müşterek eseridir.Ancak, bu..eserle iftihar sıralamasında, bu gün .kurtuluş yıldönümünü idrak ettiğimiz Erzurum'a bır nebze öncelik vermemiz gerektiğine inanıyorum.” dedi. ERZURUMLU KURTULUŞ DESTANI YAZMIŞTIR Erzurum halkını; ülke işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için ordusuyla omuz omuza vererek muhteşem bir kurtuluş destanı yazan eşsiz bir halk olarak nitelendiren Gülyurt 12 Mart’ta yazılan büyük Kurtuluş Destanının, Türk milletinin kurtuluşuna da ilham kaynağı olduğunu kaydetti. GENÇ NESİLLER İHMAL EDİLMEMELİDİR Milli hassasiyetlerin genç nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Güyrut:” Bir şehrin kurtuluş günlerinin hatırlanması, en az kurtuluş için verilen mücadele kadar önem arz etmektedir. Vatan topraklarının kıymetinin hakkıyla bilinmesini istiyorsak, tarihi süreçte milletimizin kazandığı zaferlerin önemini genç dimağlara aktarma noktasında zaafa düşmememiz gerekir.” dedi. EKONOMİK KURTULUŞ Bir şehrin düşman işgalinden kurtuluşu kadar onu tamama erdirecek diğer önemli unsurun da ekonomik kurtuluş hedefi olduğunu söyleyen Gülyurt:”Günümüzde, AB normları ve çağdaş toplumsal yaklaşım, bölgeler ve iller arası kalkınmışlık farklarının asgariye indirilmesini gerekli kılıyor.Bölgeler arasında adil ve dengeli bir gelişme ve büyüme sağlanması yolunda hükümetin gösterdiği yoğun çabaları bu bakımdan çok önemli buluyoruz.” diye konuştu. ERZURUM VATANIN KALESİDİR Gülyurt TBMM’de yaptığı konuşmanın son bölümünde şunları söyledi: “Anadolu beylikleri döneminden Selçuklulara, Osmanlı'dan Kuvayı Milliye dönemine ve günümüze kadar Türk Milletinin Gönül Ve Ruh Dünyasının kaynağı hükmündeki Erzurum, inşallah kıyamete kadar milletimizin göz bebeği olmaya devam edecektir. Erzurum, dün vatana kale olmuştur, millete lazım olmuştur. Bu gün de öyledir. Bundan böyle de vatana kale olacaktır, millete lazım olacaktır.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ALACA ŞEHİTLERİ ANILDI Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ETSO üyeleri kredi konusunda bilgilendirildi Ziraat Bankası Genel ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ŞİİR ŞÖLENİ BÜYÜLEDİ Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce 12 Mart ...
 
GAZETECİ-YAZAR BAHADIROĞLU:
"ERZURUM, KURTULUŞ SAVAŞI'NIN YÜREĞİDİR" Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, ...
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Palandöken Belediye Başkanı Birdal :
“Erzurum “kurucu şehir’dir” Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal ...
DADAŞKENT’TE TOPLU SÖZLEŞME
Toplu iş sözleşmesinde mutlu son. Dadaşkent Belediyesi ile Hizmet iş sendikası ...
 
TURİZMCİLERE YATIRIM ÇAĞRISI
Doğu Anadolu Gelişimi Projesi kapsamında kış turizm merkezi yapılması ...
Şiddet içerin dizi ve filmler çocukları olumsuz etkiliyor
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi uzmanlarından ...
Doğalgaz dağıtım şirketinden kampanya:
''DOĞALGAZA GEÇ, ÖDEMENİN KOLAYINI SEÇ'' Erzurum'da, Palen Enerji Doğalgaz ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Gideri
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva