ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
HABERLER>GUNCEL
14 Eylül 2005 Çarşamba - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey 2. Bölgesel Kalkınma Hibe programı kapsamında, proje üretme kapasitemiz düşük çıktı Daha iyi olabilirdi Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey 2. Bölgesel Kalkınma Hibe programından yararlanmak için verilen bin 50 proje’de, Samsun yüzde 42.5, Kastamonu yüzde 22.9 oranında pay sahibi olurken, Erzurum’un proje oranı yüzde 31.6’da kaldı. Program kapsamında üç ilden 423 yerel kalkınma girişimleri, 373 KOBİ ve 254 küçük ölçekli altyapı projesi başvurusu yapıldı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey 2. Bölgesel Kalkınma Hibe programı kapsamında, proje üretme kapasitemiz düşük çıktı Daha iyi olabilirdi Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey 2. Bölgesel Kalkınma Hibe programından yararlanmak için verilen bin 50 proje’de, Samsun yüzde 42.5, Kastamonu yüzde 22.9 oranında pay sahibi olurken, Erzurum’un proje oranı yüzde 31.6’da kaldı. Program kapsamında üç ilden 423 yerel kalkınma girişimleri, 373 KOBİ ve 254 küçük ölçekli altyapı projesi başvurusu yapıldı. KALKINMA PROĞRAMI SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ Erzurum Valiliği'nde düzenlenen Samsun, Kastamonu, Erzurum 2. Düzey kalkınma programı aylık idari yönetim toplantısında, hazırlanan projelerin değerlendirilmesi yapıldı. Avrupa Birliği desteğiyle ile Devlet Planlama Teşkilatı tarafından uygulanan söz konusu programın Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'da uygulandığını belirten Tortop, yaptığı konuşmada, programın bölgeler arasında gelişmişlik farklılıklarını azaltmak ve kapasite geliştirmek üzere hazırlandığını ifade etti. PROJE SAYISINDA SAMSUN’UN GERİSİNDEYİZ Şimdiye kadar bu hibe programından faydalanmak için bin 50 proje teklifi verildiğini bildiren Tortop, bu projelerin 477'sinin Samsun, 241'inin Kastamonu, 332'sinin de Erzurum Bölgesi'ne ait olduğunu kaydetti. PROJELERİN KABÜLÜ KASIM AYINDA YAPILACAK Yerel kalkınma girişimleri, KOBİ'ler ve küçük ölçekli altyapı olmak üzere 3 farklı alanda hazırlanan projelerden kabul edilenlerin Kasım ayında yapılacak değerlendirmenin ardından belirleneceğini anlatan Tortop, şunları söyledi: ''Söz konusu programa, Samsun, Kastamonu, Erzurum Bölgesi'nden yoğun ilgi gösterildi. Bu ilgi aynı zamanda, bu programa duyulan ihtiyacın göstergesidir. Kasım ayına kadar projelerin eksik yönlerini fikir alışverişi ile tamamlamaya çalışacağız.'' Tortop, hibe programı için 49.33 milyon avro kaynak tahsis edildiğini de belirtti. PROJELERİN EKSİK YÖNLERİ BELİRLENECEK Bayburt Valisi Musa Küçükkurt da Türkiye'de bölgelerarası gelişmişlik farkının çarpıcı ve yüksek olduğunu belirterek, bu nedenle Avrupa Birliği desteği ile uygulanan programın büyük önem taşıdığını ifade etti. Samsun, Erzurum, Kastamonu Bölgesi'nden sunulan projelerin eksik yönlerini tartışarak tamamlayacaklarını anlatan Küçükkurt, hazırlanan tüm projelerin kabul edilmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Kaymakam Erkayıran’ın teşviki, işadamı Önalan’ın mali desteğiyle ATLIKONAK ...
İPEKYOLU KÜLTÜR MERKEZİNE İLK HARÇ 2006’DA
Halk Eğitim Merkezinin yıkılarak, yerine yeni Kültür Merkezi kurulmasına ...
İşsizlere iş beğendiremiyorlar
Türkiye İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halit Topçu, işsizlerin daha çok ...
 
Resmi kurs başarı sağladı
Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürü Şahin Özbey, kurumları bünyesinde ...
Uzman öğretmenlik başvuruları sürüyor
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında eğitim-öğretim ...
Kış Turizmi, eğitimli kesimin tercihi
"Farklı Turizm Yörelerindeki Bazı Konaklama Tesislerinin Sağlık Açısından ...
 
Yandı mı, yakıldı mı?
DADAŞKENT’TE 150 AĞAÇ YANDI Erzurum'da Dadaşkent semtinde E-80 karayolu ...
DOKTORLAR "ZORUNLU" DOĞU YOLCUSU
ERZURUM’A 8 UZMAN GÖNDERİLDİ Sağlık Bakanlığı, "zorunlu hizmet" adı altında ...
Palandöken, Yüce Divan’da konuşuldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva