Kemer’deki su altı heykel sergisine
GSF 11 eserle katılacak
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde sualtı heykel sergisi açılacak. Alman uyruklu Martin Henke tarafından Kemer - Kiriş arasında bulunan Kiriş koyuna denizin 5 ila 12 metre arasında değişen derinliklerine yerleştirilecek toplam 13 heykelin yer aldığı sergi, 9 Eylül'de dalış yapanlara açılacak. Sergide Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim üyelerince yapılan heykeller yer alacak.
ERZURUM’DAN 11 HEYKEL
Kemer Belediyesi'nin de destek verdiği sergi için Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde sanatçılar tarafından yapılan 11 heykel Kemer'e getirildi. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi'nde de yapımı tamamlanan 2 heykelin de eklenmesi ile toplam 13 heykel Kemer - Kiriş arasında bulunan Kiriş koyuna denizin 5 ile 12 metre arasında değişen derinliklerine yerleştirilecek. 2 Eylül tarihinde Kiriş Koyu'nda denizin altında belirlenen bölgelere yerleştirilecek olan heykeller ile çok sayıda su altı meraklısının bölgeye gelmesi planlıyor. Bölgede dalış turizmine canlılık kazandırması beklenen sergi 9 Eylül'de dalış yapanlara açılacak.
Bölgede yer alan Kiriş World Palas, Kiriş Resort ve Alatimya Village Otelleri'nin sualtı dalış eğitmenliğini yapan Martin Henke tarafından sualtına yerleştirilecek heykellerle sergi açılacak. En büyük hayalini hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Alman uyruklu Martin Henke, "Yıllardır bu projenin Kemer'de gerçekleşmesi için mücadele veriyorum. Nihayet hayalim gerçekleşiyor. Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde sponsor firmamız Ergün Mermer'in katkıları ile ve sanatçılarımız tarafından hazırlanan heykelleri yarın sualtına yerleştireceğiz. Heykellerin ağırlıkları 40 - 100 kilo arasında değişiyor. Gerekli izinleri aldık. Bu heykeller doğal mermer ve kesinlikle denize ve deniz canlılarına zarar veren bir yapıda değiller. Sualtı meraklıları bu sergi ile bölgemizde yer alan Paris 2 batığının yanı sıra bir tüple 45 dakika olan dalış süresince hazırladığımız bu su altı sergisini gezme fırsatı bulacaklar. Sergi ile Avrupa ve Rusya'dan çok sayıda kişi dalış için Kemer'e gelecekler" dedi.