AYI, TRAFİK KURBANI OLDU
Erzurum-Gümüşhane Karayolu'nda yolun karşısına geçmeye çalışan bir ayı, plakası tespit edilemeyen bir otomobilin çarpması sonucu öldü. Vatandaşlar olaya üzüldüklerini söylerken, bir yandan da yaşarken yanına bile yaklaşmaktan korktukları ayının cesedi başında hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Erzurum-Gümüşhane Karayolu 'nda yolun karşısına geçmeye çalışan ayı, plakası tespit edilemeyen bir otomobilin çarpması sonucu öldü. Vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, ayının araç çarpması sonucu öldüğünü tespit ederek, ayı leşini Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlilerine teslim ettiler. İkisu Köyü sakinleri, tehlikeli olduğu için ayıya yaklaşamadıklarını belirterek, "Ayı, uzun süre yaralı olarak dere kenarındaki ağaç gölgesinde yattı. Daha sonra su içmek için Harşit Çayı'na girdi. Burada su içtikten sonra karşı kıyıya geçti. Uzun süre de Harşit Çayı'nın karşı kıyısında yattı. Belki kurtarılabilir diye jandarmayı aradık. Ancak, yattığı yerde sessizce öldü" dediler. Telef olan ayının yanına giden bazı vatandaşlar ise, "Her ne kadar zararlı ve vahşi hayvan olsa da ayı da bir can taşıyor. Gerçekten çok üzüldük" derken, bir taraftan da ölen ayıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Öte yandan, avlanması yasak olan ayıların sayılarının hızla arttığı ve kırsal kesimdeki vatandaşların bahçe ve tarlaları ile arılarına büyük zarar verdiği belirtildi. Araç çarpması sonucu telef olan ayının, karayoluna yiyecek aramak için inmiş olabileceği kaydedildi.