Göğüs Hastanesi’nden yeni bir atılım
Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi’nde geniş kapsamlı bir astım servisi açılıyor. 50 yataklı servisin yaz sezonu içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi Başhekimi Ayhan Yiğit, açılacak servisten ağırlıklı olarak nefes darlığı ve astım hastalarının hizmet alacağını ifade etti.
Her geçen gün hedef büyüten Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi’nde yeni bir astım servisi açılıyor. 50 yataklı servisin yaz sezonunda hizmete girmesi bekleniyor.Her odada televizyon, buzdolabı ve telefonun bulunduğu serviste, ağırlıklı olarak nefes darlığı ve astım hastaları hizmet alacak. Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Yiğit, 200 yataklı hastanelerinde günlük 120 hastanın muayene edildiğini belirterek, 10’u uzman 8’i pratisyen olmak üzere 18 doktor ile hizmet sunduklarını ifade etti.
SERVİSTE HİZMET
Başhekimi Ayhan Yiğit, fiziki imkanlarını her geçen gün geliştirmenin gayretinde olduklarını belirterek, “Hastanemiz, imkanlarını her geçen gün geliştiriyor. Açılacak servis 50 yataklı olacak. 6 tane özel oda, 1 suit oda, 4 bir kişilik oda, 4 tane iki kişilik oda ile hizmet sunulacak. Sağlık Bakanlığının da talimatıyla koğuş sisteminin azaltılması sağlanıyor. Her odada, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunuyor. Her odada oksijen cihazları bulunuyor” dedi.
TALEP ARTIYOR
Hastanelerine olan talebin her geçen gün arttığını belirten Başhekim Dr. Yiğit, “SSKlı hastalara hastane seçme hakkı sağlandığı için, hastanemizdeki hasta sayısında da önemli artışlar yaşanıyor.Bundan dolayı yaz sezonu olmasına rağmen hasta sayımızda azalış kaydedilmedi. Hastalarımıza etkin ve kaliteli hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.