ÇOCUK VALİ ÖZTÜRK:
BU NE ZOR İŞMİŞ
Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzurum Valiliği koltuğuna oturan küçük öğrenci, belediye başkanlarından bozulan yolların asfalt yapılmasını istedi.
Görevi kısa bir süre Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'ten devralan Sabancı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Saltukbuğra Han Öztürk, ilk talimatını Büyükşehir Belediye Başkanı'na vererek, bozulan yolları yaptırmasını istedi. Küçük Vali Saltukbuğra Han Öztürk, Emniyet Müdürü'ne de telsizle talimat vererek, okul önlerindeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi. Görevinden bir ara sıkılarak, "Aman, bu ne zor işmiş" diyen küçük Öztürk'e, Vali Celalettin Güvenç destek verdi.
KARAKAŞ MECLİSİ YÖNETTİ
Öte yandan etkinlikler kapsamında Kazım Karabekir Belediye Meclisi'ni de küçük çocuklar yönetti. Belediye Başkanı Dursun Şahin'den idareyi devralan Edip Somunoğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Talat Karakaş, mecliste Erzurum'un sorunlarını dile getirdi.