Köye kaya yağıyor
Erzurum'un Oltu İlçesi'ne bağlı Güllüce Köyü'nde dağdan düşen kayalardan kaçmak isteyen bir kişi yaralanırken, bazı evler hasar gördü.
Güllüce Köyü'nde dün sabah saat 06.00 sıralarında, büyük kaya parçaları yerleşim birimine düştü. Bu sırada düşen kayalardan kaçmak isteyen Serhat Kaya (17) düşerek ayak parmaklarını kırdı. Oltu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gencin ayağı alçıya alındı. Güllüce Köyü'nde 5 yıl önce aynı şekilde kayaların köye düştüğünü belirten köylüler, köyün başka bir yere taşınması için müracaat ettiklerini, ancak yetkililerin gelip rapor tutmalarının ardından bir gelişme yaşanmadığını ileri sürdüler. 80 evin bulunduğu köyde 20 evin tamamen tehdit altında olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Gece uyuyamıyoruz. Evlerimize giremiyoruz. Yetkililerden köyümüzü bu tehditten kurtararak, başka bir yere taşınmamıza yardımcı olmalarını bekliyoruz" dediler.
Gece korkudan uyuyamadıklarını belirten köylüler, "İlle de kaya parçaları gelip köyde onlarca kişinin ölümüne yol açtıktan sonra mı müdahale edilecek. Bir facia yaşanmadan acilen müdahale edilmesi gerekir" diye konuştular.