ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Pasinler’de asfalt üretim tesisinde patlama: 1 ölü
Pasinler’de asfalt üretim tesisinde patlama: 1 ölü
TRT THM Çocuk Korosundan yıl sonu konseri
TRT THM Çocuk Korosundan yıl sonu konseri
Emniyetten uyuşturucu tacirlerine darbe
Emniyetten uyuşturucu tacirlerine darbe
Oltu’da tefecilere operasyon: 2 tutuklama
Oltu’da tefecilere operasyon: 2 tutuklama
Yakutiye’de Erzurum Mutfağı ikramı
Yakutiye’de Erzurum Mutfağı ikramı
HABERLER>GUNCEL
11 Şubat 2005 Cuma - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

BUNLAR DA BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ DOĞU'DA EĞİTİM ÇİLESİ İstanbul'da yağan 10 santimetrelik kar'ın ardından okullar bir hafta süre ile tatil edilirken, Erzurum'da öğrenciler eksi 25 derece soğukta 60 santimetrelik kar altında okula gidip geliyorlar.

Erzurum Gazetesi Arşiv

BUNLAR DA BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ DOĞU'DA EĞİTİM ÇİLESİ İstanbul'da yağan 10 santimetrelik kar'ın ardından okullar bir hafta süre ile tatil edilirken, Erzurum'da öğrenciler eksi 25 derece soğukta 60 santimetrelik kar altında okula gidip geliyorlar. 7 AY KAR ALTINDA EĞİTİM Erzurum'a 8 kilometre uzaklıktaki Yarımca köyünde kara bata çıka okula gidebilen minik öğrenciler, lastik ayakkabılarla gittikleri okulda soba kenarında ısınarak eğitimlerini sürdürebiliyorlar. İstanbul'da bir hafta yağan karın hayatı durma noktasına getirdiğini hatırlatan öğretmenler Erzurum'da eğitim ve öğretimin 7 ay kar altında devam ettiğine dikkat çekiyorlar. DOĞU KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL Doğu'daki öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük fedakarlıklar göstererek eğitim ve öğretimi aksatmadan devam ettirdiğini belirten Yarımca Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri Özgür Serten ile eşi Neslihan Serten, "İstanbul'da bir kaç gün kar yağdı. Biz burada aylarca kar altında kalıyoruz. Bizim okulumuz köyün biraz dışarısında. Bırakın şehre gidebilmeyi köye dahi gitmekte zorlandığımız zamanlar oluyor.” dediler. HER ŞEYE RAĞMEN EĞİTİM Her şeye rağmen eğitimi aksatmadan devam ettirdiklerini belirten öğretmen çift, “Çocuklarımız üşüyorlar. Gece eksi 40 derece, gündüzleri ise eksi 15_20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında bile eğitimi aksatmıyoruz. Erzurum'da Ekim ayında yağan ilk karın ardından kar aylarca kalkmıyor. Her gün üstüne yeni kar yağıyor. Sürekli karla mücadele halindeyiz. Çocuklarımız bata-çıka okula gidip geliyorlar. İstanbul'da bir kar yağışı sonrası okullar tatil edildi. Ancak bütün TV'ler ilk haber olarak İstanbul'daki kar yağışını anlatıyor.” şeklinde konuştular. Özgür ve Neslihan Setren öğretmenler “Doğu, kimsenin umurunda bile değil. Çocuklarımız sürekli hasta oluyorlar. Sınıflardaki sobalarla ısınmaya çalışıyoruz. Doğu'ya biraz daha ilgi gösterilmesini arzu ediyoruz," diye konuştular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Kayıtlı işsiz sayısı 14 bin’i geçti İş Kurumu İl Müdürü ...
AB’DEN MİLLİ EĞİTİME DESTEK
Erzurum'da Temel Eğitime Destek Projesi Kapsamı'nda yapılacak ek derslik ...
Katkı payı, iade edilecek
Şubat ayı su faturalarına yansıyan su katkı ücretlerinin, sonraki faturalardan ...
 
YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI ATINÇ DESTEK SÖZÜ VERİNCE:
SEYYARLAR EYLEMDEN VAZGEÇTİ Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender ...
SSK'LILAR İÇİN YENİ DÖNEM
Erzurum SSK Bölge Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi ve Dadaşkent SSK Dispanseri ...
TELEKOM AFFI 28 ŞUBATTA BİTİYOR
Türk Telekom'un geçmişe yönelik alacaklarında gecikme faizleri için uyguladığı ...
 
Pazarcıya soğuk darbesi
Erzurum'da 3 gündür devam eden aşırı soğuklar pazarcı esnafını olumsuz yönde etkiledi.
‘Ayrılık’ sanatseverlerin beğenisine sunuluyor
2003_2004 sezonundan itibaren İzmir Devlet Tiyatrosunda sahlenerek büyük ...
AZERBAYCAN KARS BAŞKONSOLOSU ZENELOV:
Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini pekiştirmeye çalışıyoruz Azerbaycan Kars ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva