ERZURUM BARO BAŞKANI AVUKAT SADULLAH KARA::
Yargının başındakiler bile
tartışılır hale gelmiştir
Yeni Adli yılın başlangıcı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Avukat Sadullah Kara, “Güçlü, adil bir yargı ve yargılanmanın gerçekleşmesi için köklü bir reform gerçekleştirilmelidir.” dedi.
Erzurum Baro Başkanı Sadullah Kara, ''Türkiye'de yargının en başındaki insanlar bile tartışılır hale gelmiştir'' dedi.
Yeni Adli Yıl'ın başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kara, yargıdan şikayetlerin her geçen gün arttığını belirterek, yeni adli yıla yine birçok problem ve sıkıntılarla başlanıldığını söyledi.
KÖKLÜ BİR REFORMA İHTİYAÇ VAR
Siyasi iktidarın toplumsal yaşamın temelini oluşturan yargının mevcut sorunlarına gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurgulayan Kara, şunları kaydetti:
''Yargının en başındaki insanların dahi tartışılır hale geldiği ülkemizde yansız, güçlü ve adil bir yargının gerçekleşmesi için köklü bir reforma acilen ihtiyaç var. Siyasi iktidar bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi gerekir. Bağımsız Yargının insan hakları, demokrasi ve hukuk devletinin güvencesi olduğu unutulmamalıdır.''
Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Arslan Karanfil ile birçok yargı mensubu katıldı.
YARGI İYİ BİR GÖRÜNTÜ VERMİYOR
Erzurum Barosu Başkanı Sadullah Kara, yargının iyi bir görüntü vermediğini belirterek, "Yargıdan şikayetler her geçen gün artmakta, hatta yargının en başındaki insanlar dahi tartışılır hale gelmiştir. İşin en ilginç yanı, sorunları çözmekle görevli olan yetkili ve görevlilerin de aynı şikayetleri sürdürmeleridir" dedi.
Kültürümüzden gelen "devlet, hak ve adalet" birlikteliği ile çağdaş yaşamın gereği olan "hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü" kavramlarının insanların hafızasında yer ettiğini vurgulayan Baro Başkanı Kara, "Sorunu çözmekle görevli olan siyasi iktidarlar başta olmak üzere tüm yetkililer, toplumsal yaşamın temel taşını oluşturan yargının mevcut sorunlarına gerekli duyarlılığı göstermeli, tarafsız, güçlü ve adil bir yargının ve yargılamanın gerçekleşmesi için düzenleme, düzeltme, iyileştirme değil, köklü bir yargı reformunu acilen gerçekleştirmelidir" diye konuştu.