Ulaşım’da Kamu Dönemi Başlıyor
Erzurum’da özel sektöre devredilen toplu ulaşıma, belediye yeniden el atıyor. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla kent içi toplu taşım işine yeniden başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ilk seferlerine bugün başladı. İstanbul’dan getirtilen körüklü otobüslerle şehir içi yolcu taşımacılığına başlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde hem araç filosunu, hem de personel sayısını artırmayı planlıyor.
BELEDİYE HATLARA OTOBÜS KOYACAK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehir içi toplu taşımaya kalite kazandırmaya kararlıyız” diyerek, UKOME kararıyla ulaşım işine yeniden dahil olduklarını açıkladı. İstanbul’dan satın alınan körüklü otobüslerle bugün belediyeye ait ilk seferlerin başlatıldığını söyleyen Başkan Ahmet Küçükler, önümüzdeki günlerde hem otobüs sayısının, hem de bu otobüslerde görevlendirilecek olan personel sayısının artırılacağını bildirdi.
BÜYÜKŞEHİR HATLARI BELİRLENDİ
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin Dadaşkent, Üniversite, Yoncalık, Yenişehir ve Yıldızkent güzergahlarında sefer yapacağını belirten Başkan Ahmet Küçükler, “Önümüzdeki günlerde ulaşım filomuza dahil edeceğimiz son model otobüslerle, artık bu işe tamamen dahil olmuş olacağız. Maksadımız, ulaşıma katile kazandırmak ve vatandaşın sıkıntısını çözmektir” diye konuştu.
KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER DEVREDE
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan körüklü otobüsler, ilk seferlerine dün çıktılar. Dadaşkent, Üniversite, Yoncalık, Yenişehir ve Yıldızkent güzergahlarında sefere başlayan körüklü otobüsler, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Sadece akıllı kartlarla ulaşım hizmetinin verildiği körüklü otobüslerin sayısının artırılmasını isteyen vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım işine yeniden el atması, çok sevindirici bir durum. Taşımada rekabet ortamının oluşması ve düzensizliğin ortadan kalkması açısından bu durumu önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” diye konuştular.