Erzurumspor taraftarının gönlünde taht kuran tecrübeli futbolcu Fazlı Ulusal şok bir karar aldı.
AĞLATAN KARAR
Başkan Ilıcalı’nın ‘takımda istemiyorum’ diyerek kadro dışı bıraktığı golcü futbolcu Fazlı Ulusal, futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı. Fazlı, gözyaşları içerisinde aldığını söylediği bu kararı almasında, kendisine yapılan haksızlıkların büyük rol oynadığını söyledi.Kulüp Başkanı Bekir Ilıcalı’nın, olağanüstü kongre öncesinde yaptığı, “göreve devam edersem, takımımda görmek istemiyorum” dediği Fazlı Ulusal, dün şok bir açıklama yaparak, aktif futbol yaşantısına son verdiğini söyledi.
Bundan 17 yıl önce başladığı profesyonel futbol yaşamında çok güzel günler geçirdiğini ifade eden golcü futbolcu, Erzurumspor’da yaşadıklarının kendisine bu kritik kararı aldırdığını belirtti. “Gözyaşları içerisinde bu kararı aldım” diyen Fazlı Ulusal, futbol yaşamı boyunca bonservisinin bir kez eline geçtiğini ve transfer tercihini Hasan Çelik’in başında olduğu Erzurumspor’dan yana kullandığına da dikkat çekti.
Erzurumspor forması giymenin kendisini çok gururlandırdığını da kaydeden tecrübeli golcü, “Erzurumspor’a geçtiğimiz sezon transfer olduğumda çok zor durumdaydı. Teknik direktörümüz Hasan Çelik ve futbolcu arkadaşlarımla kader birliği yapıp, küme düştü denilen bir takımı ayağa kaldırdık. Hem de yaşadığımız onca zorluğa rağmen. Bu yıl yaptıklarımız da ortada. Düşünebiliyor musunuz, küme düşme noktasında aldığınız bir takımı, bir yıl içerisinde Play Off’a taşıyorsunuz, dünyada bundan büyük bir mutluluk olabilir mi? Ancak biz bu sevinci yaşayamadık, yaşamamıza izin vermediler” dedi.
Mavi beyazlı camianın yıllar sonra sevinçten sokaklara dökülmesini sağlamanın haklı bir gururu ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Fazlı Ulusal, Bekir Ilıcalı başkanlığındaki yönetim kurulunun, hiçbir gerekçe göstermeden hem teknik ekibi hem de futbol takımını dağıtmasına anlam veremediğini belirtti. Erzurumspor formasıyla adeta tarih yazdıklarını, övgü beklerken, inanılmaz olaylarla karşılaştıklarını anlatan Fazlı Ulusal, şunları söyledi:
Bugün itibariyle, 14 yıllık profesyonel futbol yaşantımın sonuna gelmiş bulunuyorum. Futbol kariyerimi artık noktalıyorum. En az 3 yıl daha futbol oynayacak fiziksel gücü kendimde hissetmeme rağmen, benim yaşantımda önemli bir dönüm noktası oluşturacak bu kararı almakta gerçekten zorlandım. Zaman zaman gözlerimden yaşların da geldiğini belirtmek isterim. Çünkü son dönemlerde yaşadıklarımdan sonra içimdeki heyecanı kaybettim, futboldan iğrenmeye, tiksinmeye başladım. Bu kararı almamda ki en büyük faktör de, Erzurumspor’da yaşadığım son olaylardır. İnanılması çok güç olaylar yaşadım. Maruz bırakıldığım haksızlıkları, hak ettiğimi düşünmüyorum. Ben, bonservisimi 17 yıllık futbol yaşantım boyunca birkez gelime geçirdim ve onda da tercihimi Erzurumspor’dan yana kullandım. Hem geçen yıl, hem de bu yıl yapabileceğim her türlü fedakarlığı ben ve arkadaşlarımın yaptığına inanıyorum. Taraftarlarımızı hiçbir zaman üzmedik. Tüm bunlara karşılık, Erzurumspor’dan hak ettiklerimi alamadım. Bırakın almayı, çok çirkin olaylarla karşı karşıya kaldım. Öyle ki, Erzurumspor için ter akıtıp, alnımızın teri olan alacağımızı tahsil etmek için bankaya gittiğimizde, kulüp yönetimi tarafından, bize verilen çeklerin çalındığına yönelik, bankaya uyarı gittiğini öğrendik. Üstelik, bu çek verilen futbolcuların tamamına yapılmış. Düşünün bir kere, yönetiminiz size resmen çeki çalmakla itham ediyor. Bu durum beni çok üzdü ve yıprattı. İnanın, günlerdir uyku haram oldu. Ben ve arkadaşlarım bu tür bir muameleyi hak edecek ne yaptık? Futbol yaşantımı kısıtlamaya çalışanlar, beni bu karara almaya mecbur kılanlara söyleyecek söz bulamıyorum.