ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Terzioğlu dualarla uğurlandı
Terzioğlu dualarla uğurlandı
Erzurum Kadın Futbol takımı ligin başlamasını bekliyor
Erzurum Kadın Futbol takımı ligin başlamasını bekliyor
Hafızlık eğitimine Erzurum'dan örnek model
Hafızlık eğitimine Erzurum'dan örnek model
Din görevlileri Kur'anı güzel okumada yarıştı
Din görevlileri Kur'anı güzel okumada yarıştı
Başsavcı Aydemir genç hukukçulara seslendi
Başsavcı Aydemir genç hukukçulara seslendi
HABERLER>GUNCEL
27 Aralık 2007 Perşembe - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Vefatının 71.’inci yılında Rahmet ve minnetle anıyoruz.. İl ekonomisi istikrarsız Erzurum’da 2007 yılında 431 yeni şirket açılırken, 128 şirket de faaliyetini sonlandırdı. İlde kapanan şirketlerin açılanlara oranı yüzde 29.6 olarak belirlendi. Toplam şirketler içinde kapananların oranı yüzde 22.8 olarak gerçekleşti.

Erzurum Gazetesi Arşiv

İl ekonomisi istikrarsız Erzurum’da 2007 yılında 431 yeni şirket açılırken, 128 şirket de faaliyetini sonlandırdı. İlde kapanan şirketlerin açılanlara oranı yüzde 29.6 olarak belirlendi. Toplam şirketler içinde kapananların oranı yüzde 22.8 olarak gerçekleşti. ETSO VERİLERİ AÇIKLADI Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ticaret sicil verilerine göre, bu yıl 29 anonim, 251 limited, 125 hakiki şahıs ve 26 da kooperatif olmak üzere toplam 431 yeni şirket kuruldu. Aynı dönemde 11 anonim, 32 limited, 50 hakiki şahıs ve 35’de kooperatif olmak üzere 1128 şirket faaliyetini sonlandırdı. AÇILAN VE KAPANAN ŞİRKETLER ORANI Şirket türlerinin açılanlar içindeki payı anonim şirketlerde yüzde 6.7, limited şirketlerde yüzde 58.2, hakiki şahıs şirketlerinde yüzde 29 ve kooperatiflerde de yüzde 6 olarak kaydedildi. Kapananlar içindeki pay ise anonim şirketlerde yüzde 8.5, limited şirketlerde yüzde 25, hakiki şahıs şirketlerinde yüzde 39 ve kooperatiflerde ise yüzde 27.3 oranında belirlendi. ANONİM ŞİRKET SAYISI DÜŞÜK Erzurum’da 2007 yılında 559 şirket faaliyet verdi. Bu şirketlerde, kapananların oranı açılanlara göre, anonim şirketlerde yüzde 37.9, limited şirketlerde yüzde 12.7, hakiki şahıs şirketlerinde yüzde 40 ve kooperatiflerde de yüzde 134 oranında çıktı. ŞİRKETLERDE AR-GE YOK 2007 yılında kurulu olan ve yeni kurulan 40 anonim şirketin yüzde 27’si, limited şirketlerin yüzde11’i, hakiki şahıs şirketlerinin yüzde 28’i, kooperatiflerin ise yüzde 57’lik bölümü faaliyetini durdurdu. Erzurum’da şirketleşme sürecinde yaşanan istikrarsızlıkta, işletme organizasyonlarındaki düzensizlik, işletme ve yatırım sermayesi eksikliği, AR-GE’ye sahip olamamak önemli rol oynuyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
EMNİYET MÜDÜRÜ TOM GÖREVİNE BAŞLADI Emniyet Müdürleri Kararnamesi ...
Akif’in genç bir adam olarak portresi
Temiz, aydınlık ve erdemli bir hayatla sporla elde edilmiş sıhhatli ...
VEFATININ 71’İNCİ YILINDA MEHMET AKİF ERSOY DESTANI
Mehmed Akif, 1873 yılında İstanbul’da, sade ve geleneksel bir hayatın ...
 
Çelik rest çekti ve gitti
TFF 2. Lig 4. Grup'ta ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayarak yükselme grubunda ...
KANALİZASYONSUZ OKULDA, EĞİTİM ÇİLESİ
Tekman ilçesindeki Hürriyet İlköğretim Okulu'nda kanalizasyon bağlantısı ...
MİLLİ ŞAİR AKİF, RAHMETLE ANILDI
Kazım Karabekir Belediye Başkan Vekili Ömer Bastem, İstiklal Marşımızın ...
 
Palandöken 1 yılda 550 bin hasta ağırladı
“Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında hizmet kalitesini ...
Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Er,
YABANCI DİLİ OYUNLA ÖĞRETİN Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir ...
PROF. DR.KÖK, ''VAZİFE VE SALAHİYET KANUNU''NU ANLATTI
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1048 Pasinler Zaferi Komutanı İbrahim Yınal'ı nasihatleri ışığında rahmetle anıyoruz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Unutulmaz öğütler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bozkurt Sembolünün inanılmaz gücü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Soylu’nun Çıkışı Ne Anlatıyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sessizce azalıyoruz...
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva