ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV’de Kurumsal Akreditasyon süreci
ATAUNİV’de Kurumsal Akreditasyon süreci
ATAUNİV’den yine bir ilk
ATAUNİV’den yine bir ilk
Dadaş Gençler ecdadın izinde
Dadaş Gençler ecdadın izinde
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi
Atatürk Üniversitesi Türkiye Şampiyonu oldu
Atatürk Üniversitesi Türkiye Şampiyonu oldu
HABERLER>GUNCEL
21 Aralık 2004 Salı - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

ASKERLERİN, DONARAK ÖLÜRKEN ÇEKTİKLERİ ACIYI HİSSETTİLER... Sarıkamış şehitlerini kardan heykel yaptılar Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına, askerlerin nasıl şehit olduğunu anlatan kardan heykel yaptılar.

Erzurum Gazetesi Arşiv

ASKERLERİN, DONARAK ÖLÜRKEN ÇEKTİKLERİ ACIYI HİSSETTİLER... Sarıkamış şehitlerini kardan heykel yaptılar Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına, askerlerin nasıl şehit olduğunu anlatan kardan heykel yaptılar. Sarıkamış'ta, 1915 yılında Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askeri, 90. yıldönümünde anma etkinlikleri ile ilgili hazırlıklar sürüyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri de bu etkinlikler kapsamında, bölümdeki hocaları ile birlikte, Allahuekber Dağları'nda yaşanan olayı betimleyen bir kardan heykel yaptılar. Öğrenciler, Rektörlük binası önünde yaptıkları heykelde, kar içerisinde donan genç askerleri simgelemeye çalıştılar. SOĞUĞUN ACISINI HİSSETTİLER Çalışmalara 5 gün önce başlayan öğrenci ve öğretim elemanları, Erzurum'daki aşırı soğuğa rağmen çalışmalarına ara vermediler. Sürekli kar içinde çalışan ve bir yandan da soğukla mücadele eden öğrenciler, yaşadıkları soğuğun, kendilerini, heykelde vermek istedikleri anlatıma daha fazla konsantre ettiğini söylediler. Heykeli yaparken, askerlerin aşırı soğukta yaşadıkları acıyı hissettiklerini bu nedenle duygulu anlar yaşadıklarını belirten öğrenciler, yaptıkları heykeli görenlerin de aynı duyguları hissettiklerine inandıklarını belirttiler. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Araştırma Görevlisi Serap Bulat, amaçlarının, askerlerin o anda yaşadıkları olayları, tekrar bu dönemde yeniden hissettirmek olduğunu ifade etti. Bunu, karla ifade etmenin de önemli olduğunu anlatan Bulat, ''Eğer kar değil de başka bir malzeme kullansaydık, bunları anlatamazdık. Bu şekilde Sarıkamış'ta donan askerleri daha iyi ifade ettik. Soğuk olması etkiliyor ama biz bunu severek yapıyoruz'' dedi. Heykel Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tülay Çakır ise heykeli yaparken inanılmaz duygular hissettiklerini anlatarak, ''Biz bu heykeli üşüyerek yapıyoruz ama bizim üşümemiz, onların yaşadıklarını yanında hiçbir şey...Benim oğlum da şu anda asker. Bu nedenle çalışmalarda daha çok duygulandım'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÜNDOĞDU 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:10

sayın murat bey konuyu o kadar güzel özetlemişsiniz ki,konuşunca mangalda kül bırakmayan bir toplum olduk .Değer ve kültürünü unutmuş sadece boş konuşmalarla atıp tutmalarla muhafazakar olduğumuzu birbirimizi inandırmaya çalışıyoruz.bir şeyler yapma, öğrenme öğretme ve yaşatma konusunda malesef hemen ortalardan yok oluruz.

Yorumu oyla      7      5  
alp 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:46

At sahibine göre kişner. Bey veya vali şehrin sahibidir. Yeni vali uyanık birine benziyor. Erzurum'Un tek sahibi vali değil ki, ya belediye başkanları, milletvekilleri, STK'lar... Toplum önderleri hem bilgili hem bilinçli hem cesur olmalı. İnşallah yeni valimiz böyle devam eder.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgisayar kullanırken nasıl oturmalıyız?
Bürolarda olumsuz çalışma ortamı sonucu kas ve eklemler üzerine binen ...
Gıda denetçileri Erzurum’da toplandı
Erzurum'da gıda kontrol çalışmaları kapsamında "Gıda Denetim ve Değerlendirme" ...
İşsizlik ödeneğine 1 trilyon 75 milyar
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdür Vekili Halit Topçu, şu ana kadar ...
 
Esnafın Bağkur'a olan borcu 176 trilyon lirayı buldu
Bağ-Kur İl Müdürü Muharrem Kırık, 16 bin 71 Bağkur sigortalısının Bağ-Kur'a ...
Tadınlar sertifika
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi ...
MUHTARLAR TBMM'DE
CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de ...
 
SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN GECE BEKÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Erzurum'da sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen gece bekçisi ...
Maliyeden yazar kasa uyarısı
Maliye Bakanlığı, yazar kasa kullanan mükelleflerinden, cihazlarını 1 ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
çare bulun! Erzurum’da turizm işletme belgeli otellerde ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva