ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
HABERLER>EĞİTİM
1 Ocak 2009 Perşembe - 16:58

Erzurum Bıyıkoğlu’nu Unutamıyor!

Atatürk Üniversitesi’nde ‘Üniversite-Halk’ işbirliğinin zirveye çıktığı dönemin, Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu’nun rektörlük yaptığı 1969 ile 1976 yıllarına rastladığı öğrenildi.

Erzurum Bıyıkoğlu’nu Unutamıyor!

Prof. Dr. Bıyıkoğlu’nun, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla üniversiteyi bir bütün haline getirdiği kaydedilirken, Ziraat Fakültesi’nde görevli öğretim üyelerinin ise, mesailerinin büyük bölümünü köylerde geçirdikleri belirtildi.

BIYIKOĞLU DÖNEMİ VE HALKLA İLİŞKİLER

Üniversite arşivlerinden edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin gözde bilim yuvaları arasındaki Atatürk Üniversitesi, halkla iç içe olma ve insanların sorunlarına bilimsel çareler üretme noktasında en önemli atılımını 1969-1976 yılları arasında yaptı. Atatürk Üniversitesi’nin kapıları, Rektör Bıyıkoğlu’nun talimatı ile köylüye ve halka açılırken, öğretim üyeleri ise mesailerinin büyük bir bölümünü Erzurum ve çevresinde düzenlenen halk toplantılarına ayırdı. Tarım, hayvancılık, ekonomi ve ulaşım gibi konularda vatandaşın istek ve görüşlerine her fırsatta kulak verilen bu dönemde, Ziraat Fakültesi’ndeki öğretim görevlilerine de, bizzat Rektör Bıyıkoğlu tarafından; “gözünüz ve kulağınız her zaman köylünün üzerinde olsun” tavsiyesinde bulunuldu.

BIYIKOĞLU A.Ü.’YÜ HALKA AÇTI

Rektör Kemal Bıyıkoğlu döneminde Ziraat Fakültesinde görevli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Karataş’ın köylü çocuklarla birlikte görüntülendiği bu fotoğraf, bilim adamlarının köylerdeki ahırlara varıncaya kadar faaliyet halinde olduklarını ortaya koyarken, Prof. Dr. Karataş’ın da, tıpkı Rektör Bıyıkoğlu gibi, ‘halkın üniversiteye değil, üniversitenin halka inmesi’ gerektiği görüşünü benimsediği ifade edildi.

Ziraat Fakültesi’nde görevli öğretim üyeleri tarafından köylere yönelik olarak gerçekleştirilen ziyaretlerin, bazen de öğrencilerin katılımına da imkan sunduğu belirtilirken, bu tip bir eğitim anlayışının, öğrencilerin pratik bilgi edinmesini sağladığı dile getirildi.

BİLİMSEL ÜRÜN VERİMLİLİĞİ

Öte yandan Atatürk Üniversitesi’nin ‘halkla iç içe’ bilim üretme hızını, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’la yeniden yakalaması bekleniyor. Göreve gelir gelmez yaptığı; “Kapımız herkese ve istişareye açık olacak” şeklinde açıklamasıyla Erzurum’un takdirini toplayan Koçak, daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelmişti. Üniversitelerin, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu sık sık ifade eden Koçak’ın, yine her fırsatta dile getirdiği ‘insanlık için bilim’ anlayışının, Atatürk Üniversitesi’nde ikinci Kemal Bıyıkoğlu dönemini yaşatacağı öne sürülüyor.

Üniversite görevli bazı öğretim üyeleri, “Üzülerek ifade edelim ki, üniversitenin halkla olan münasebetleri maalesef son yıllarda minimuma indirilmişti. Umuyoruz Rektör Hikmet Koçak sayesinde bu seviye en zirveye kadar çıkacak” dediler.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul Aile Birlikleri Toplandı
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Okul Aile Birliği ...
Final’den Öğrencilere Büyük Fırsat
Final Dergisi Dershaneleri yönetim temsilcisi Yılmaz Oğuzhan dershanelerin ...
Aşkale'de Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'un Aşkale ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.
 
Akif, Örnek Şahsiyet
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü ...
İşcan ve Ağırman Profesör Oldu
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Bölümü ...
Lise Öğrencilerinden Örnek Çalışma...
Türkiye Okuyor kampanyası çerçevesinde çalışma yapan Aşkale Anadolu Teknik ...
 
A.Ü. 128 Öğretim Elemanı Alacak
Atatürk Üniversitesi, 128 öğretim elemanı alacak.
"Öğrenci Affı" İçin Başvurular 29 Aralıkta Son
Yükseköğretim kurumlarından herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrenciler, ...
BES’den Asgari Ücret Tepkisi
Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva