Erzurum ‘Sağlık Şehirleri’ arasında
Sağlık şehirleri projesi çerçevesinde aralarında Erzurum’un da bulunduğu 16 il merkezine dev kampüsler geliyor.
Başbakan R. Tayip Erdoğan’ın, “Hükümet’in programına aldık” dediği “Sağlık Şehirleri” projesi için ilk adım bu yıl atılacak.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum ve Van’da, Karadeniz'de Trabzon ve Samsun'da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır ve Gaziantep'te, Orta Anadolu'da Ankara'nın yanı sıra Kayseri ve Konya'da, Akdeniz'de Antalya ve Adana'da, Ege'de İzmir'de, Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un yanı sıra Bursa'da dev sağlık kampüsleri kurulacak. Ayrıca Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Mersin, Şanlıurfa gibi illerde ara merkezler oluşturulacak.
4 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAKSağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, dev sağlık kampüslerinin ilk olarak Ankara'da Bilkent ve Etlik'te kurulacağını, arsalarının alındığını, projelerinin hazırlandığını, bu yıl inşaatları için ihaleye çıkılacağını bildirdi. Akdağ, dev sağlık kampüslerinin 4 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, projeyle, dağılan devlet hastanelerinin artık kampüslere taşınacağını ifade etti. Sağlık Bakanı Akdağ, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum ve Van'da, Karadeniz'de Trabzon ve Samsun'da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır ve Gaziantep'te, Orta Anadolu'da Ankara'nın yanı sıra Kayseri ve Konya'da, Akdeniz'de Antalya ve Adana'da, Ege'de İzmir'de, Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un yanı sıra Bursa'da dev sağlık kampüsleri kurulacak. Ayrıca Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Mersin, Şanlıurfa gibi illerde ara merkezler oluşturulacak." diye konuştu. ABD’DEN ÖRNEK ALINDI
Sağlık Bakanı Akdağ, yeni kampüslerin ve hastanelerin yapımında yoğun bakım ünitelerinin ABD'deki hastanelere benzer şekilde inşa edileceğini vurguladı. Akdağ, yoğun bakımlardaki koğuş sisteminin de tamamen sona ereceğini ve ABD'deki sistemin bir benzerinin uygulanacağını söyledi. Akdağ, "ABD'de tamamen cam bölümlerden oluşan yoğun bakım üniteleri var. Bunlar tek kişilik. Böyle bir alt yapının hazırlanmasının ardından hasta yakınları da bu ünitelerde hastanın yanına girebilecek, sınırlı saatlerde hasta ile görüşebilecek. Filmlerde de görüyoruz, hasta yakını oturuyor yoğun bakımdaki hastası ile konuşuyor, kitap okuyor. Bunun hastanın iyileşmesine katkıda bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.