ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
A Milli Futbol Takımı’nda ABD maçının hazırlıkları başlad
A Milli Futbol Takımı’nda ABD maçının hazırlıkları başlad
'Yolda yürüdüklerimizi yolda bulduklarımızla değişmeyiz'
'Yolda yürüdüklerimizi yolda bulduklarımızla değişmeyiz'
Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı
Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı
Benhur Keser Erzurumspor'a veda etti
Benhur Keser Erzurumspor'a veda etti
2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
HABERLER>EĞİTİM
26 Nisan 2010 Pazartesi - 01:16

Engelliler için eğitim seferberliği

SAMET ÖZÜNAL/GHA/ - Engelli bireylerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla başlatılan “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında Erzurum’da da çalışmalara başlandı. Türkiye Beyazay Derneği koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen kampanyaya sanat, spor ve iş dünyası ile vatandaşlar destek verirken, 81 ilde engelliler için eğitim seferberliği başlatıldı.

Engelliler için eğitim seferberliği

//BEYAZAY’DAN EĞİTİM AÇILIMI
Beyazay Derneği Erzurum Şube Başkanı Ömer Onay, engellileri eğitime kazandırmak ve engellilerin eğitimi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyanın Erzurum ayağı için “bir araya gelme” çağrısında bulundu. Kampanya kapsamında yapılan çalışmalara değinen Başkan Onay, “Bu kampanya sayesinde ilköğretim okulları bünyesinde 877 özel eğitim sınıfı açıldı. Yurt genelinde engellilerimizin eğitim görebileceği 14 yeni okul yapıldı. Kampanyamızın bir yıl gibi kısa bir sürede ulaştığı bu başarılı tablo, bizleri gerçekten mutlu etti. Eğitime kazandırılan her engelli evladımız, bu işe gönül verenlerin en büyük ödülü oldu.” dedi. Kampanyayı Erzurum’da da etkin bir biçimde uygulamak için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Onay, Afyon, Amasya, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Niğde, Osmaniye, Siirt ve Tunceli’nin, kampanyanın ilk bir yılda en yoğun çalışmalara sahne olduğuna dikkati çekerek, bu illerin valilerinin plaketle ödüllendirildiklerini söyledi.
//ONAY’DAN KAMPANYAYA KATILIM ÇAĞRISI
Beyazay Derneği Erzurum Şubesi olarak, başta yerel yönetimler olmak üzere sivil toplum ve eğitim kuruluşlarından manevi destek ve proje beklediklerini vurgulayan Ömer Onay, “Erzurum’da bu kampanya çerçevesinde nelerin yapılabileceğini ve ne tür çalışmaların gerçekleştirilebileceği hususunda geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapılmasında büyük faydalar görüyoruz. Böyle bir çalışmanın yapılması için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, merkez ilçe belediyelerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı yanımızda olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu. Kampanyayı Erzurum’da da etkin hale getirmek için maddi desteğe değil, manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Ömer Onay, “Eğitim Her Engeli Aşar” adını taşıyan projeden, Erzurum’un da en azami düzeyde istifade edebilmesini arzuladıklarını ifade etti. Onay, “Erzurum’un görüş ve önerilerine ihtiyacımız var. Bu süreçte bizi yalnız bırakmasınlar. Bu şehir hepimizin ve bu şehirde on binlerce engelli var. Onların gelecekleri için bir araya gelip, el ele vermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engellilere istihdam eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık oranı en ...
YİBO öğrencileri mehter takımı kurdu
ARİF ÇORUH/(İHA) - Pazaryolu 75 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda okuyan ...
İletişim’den çağdaş düşünce atılımı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ülkedeki kültür sanat ...
 
Terzilik zanaati kursla yaşatılacak
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’un Palandöken ilçesinde önümüzdeki günlerde açılacak ...
Tarlada Organik Tarım dersi
GHA/Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenciler, ...
Öğrencilerden A.Ü’ye ağaçlandırma katkısı
Atatürk Üniversitesi’ne ait Erzurum-Dadaşkent yolunun sağ tarafında yer ...
 
Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretecek
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum, Microsoft ve Habitat İçin Gençlik Derneği’nin ...
Minik kaymakam okuluna destek istedi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Tarım sektörüne üniversite katkısı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nün ilçelerde görevlendirdiği ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'un mayasında teslimiyet değil, diriliş vardır.
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Poşet
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Enseden aslan cepheden kedi kesilmek!
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Kudretin Tel Aviv Kürsülerindeki İtirafı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva