ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kızıldağ’da feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Kızıldağ’da feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı
‘Kadın Hizmetleri Bölgesel İstişare Toplantısı’ yapıldı
‘Kadın Hizmetleri Bölgesel İstişare Toplantısı’ yapıldı
Ahlat Milli coşkuya hazırlanıyor
Ahlat Milli coşkuya hazırlanıyor
Atatürk Üniversitesinden Uzakdoğu açılımı
Atatürk Üniversitesinden Uzakdoğu açılımı
Horasan'da otobüs ile traktör çarpıştı: 8 yaralı
Horasan'da otobüs ile traktör çarpıştı: 8 yaralı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Temmuz 2010 Perşembe - 08:12

Ekonominin nabzını kadınlar tutuyor

ERZURUM(GHA) – Erzurumlu bayan kuaför Erkan Karabulut, ekonomik sıkıntının hangi boyutta olduğunu anlamak için bayanların cüzdanına bakmanın yeterli olacağını söyledi.

Ekonominin nabzını kadınlar tutuyor

Erzurum’da bayan kuaförlük yapan Karabulut, ekonomik durumun tespit edilmesinde kendisine en büyük ölçünün bayanlar olduğunu belirterek, “Bayanların cüzdanlarında para varsa, ekonomik sıkıntı yaşanmıyor demektir. Eğer durum tam tersi ise, kim ne derse desin, yoksulluk başlamış demektir. Son bir yıldır kuaförlere uğrayan bayanların sayısındaki düşüş, bana göre Erzurum’daki yoksullaşmanın gerçek boyutunu gözler önüne seriyor.” dedi. Erzurum’da özellikle son bir yıldır bayan kuaförlerin sıkıntı içerisinde olduklarını vurgulayan Karabulut, önceleri ayda bir saç bakımı ya da kesim için kuaföre gelen bayanların, bu süreyi iki ya da üç aya çıkarmaya başladıklarını kaydetti. Bu durumun sadece kendi işyeri için geçerli olmadığını, tüm meslektaşlarının aynı durumdan muzdarip halde bulunduğunu ifade eden Erkan Karabulut, “Bayanlar, erkeklerin kasaları gibidirler. Bayanlarda para varsa, erkeğin ya da ev reisinin parası vardır. Bayan kuaförlerindeki iş hacminin düşüşüne bakarak, ev reislerinde para olmadığını kestirmek hiç de zor değil.” diye konuştu.
//BAYAN KUAFÖRLERİNDE MÜŞTERİ SORUNU
Bayan kuaförlere giderek baç bakımı ya da düzenli kesim yaptıranların, gelir seviyeleri belirli bir zümreden oluştuğunu vurgulayan Kuaför Karabulut, mali açıdan güç durumda bulunan bayanların kuaföre gitme ve saç bakımı yaptırma gibi bir lüksünün zaten bulunmadığına dikkati çekerek, “Mali açıdan sıkıntı içerisinde olanlar zaten bayan kuaförlerine de uğrayamıyorlar. Bunun dışındaki kesim ise, geliri belirli bir seviyenin üstünde olan bayanlar. Elinde olmayan daha önce de gelemiyordu, fakat elinde olanların artık kuaförlere uğrayamamaya başlamasını, kuaförler olarak ekonomik sıkıntının ciddi bir boyut kazandığının göstergesi olarak kabul ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
Bayan kuaförlerde 15 TL’ye saç kesimi, 10 TL’ye fön ve 250 TL’ye de röfle yaptıklarını belirten bayan kuaför Erkan Karabulut, şu anda yaz sezonu olması nedeniyle tek kazanç kapılarının, gelin başları olduğunu söyledi. Karabulut, “Düğünler de olmasa, işyerlerimizin masraflarını bile karşılayamaz hale geliriz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nikah sayısında artış
Erzurum’da geçen yıl Ocak ile Haziran ayları arasında gerçekleştirilen ...
Akdağ’dan Kılıçdaroğlu’na tepki
NEJDET ARMAĞAN (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Deniz Baykal'dan ...
Güvenlik görevlilerinden örnek uygulama
DURSUN MURAT AYDIN(İHA) - Oltu Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlilerinin ...
 
Emzikler bebeklerin ağız yapısını bozuyor
Ağlayan bebeklerin susturulması için anneler tarafından sıkça baş vurulan ...
ÇETKODER’den sert tepki
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa ...
Kadına Karşı Şiddete Hayır!
ERZURUM (İHA) - En önemli toplumsal sorunlar arasında ilk sıralarda yer ...
 
Palandöken ilaçlandı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/ Palandöken Belediyesi sorumluluk bölgesinde ...
Yağışların bilimsel izahı yok..
KKEF Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koca, Erzurum’da ...
Meteoroloji sel bilgilendirmesi yaptı
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum’da son bir haftadır şiddetli yağış etkili ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva