ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dünya Kupası en'leri 1930 - 2026
Dünya Kupası en'leri 1930 - 2026
Erzurumspor, ehramı yeşil sahalara taşıdı
Erzurumspor, ehramı yeşil sahalara taşıdı
ATAUNİV öğrencilerinden şan konseri
ATAUNİV öğrencilerinden şan konseri
'Erzurum Modeli' örnek oldu
'Erzurum Modeli' örnek oldu
Karasu ve Fırat’ın debileri arttı
Karasu ve Fırat’ın debileri arttı
HABERLER>GUNCEL
3 Şubat 2010 Çarşamba - 07:17

ESKİ’den sayaç uyarısı

ERZURUM(CİHAN)- Soğuklardan dolayı donan su borusu ve sayacını ateş veya sıcak suyla açmanın tesisata zarar verebileceği belirtildi.

ESKİ’den sayaç uyarısı

Sıcaklıkların öneli oranda düştüğü kış gecelerinde donan su borusu ve sayaçlarını açmaya çalışırken tesisata zarar verilebileceği ifade edildi. Çok soğuk gecelerde tesisatın donmaması için alınan küçük tedbirlerin bu tür sıkıntıları engellediğini dile getiren Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, vatandaşlara dikkatli olması uyarısında bulundu.
//KORUMA ÖNERİLERİ
Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaçlarını ve tesisatlarını iyi korumaları gerektiğini vurgulayan Ertek, aksi halde abonelerin sıkıntıya düşebileceğini ifade etti.
Su boru ve sayaçlarının donmaması için borularda durağan suyun bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Ertek, bunun için musluğun bir miktar açık bırakılması tavsiyesinde bulundu.
//TESİSATTA DONMA RİSKİ
Bu şekilde suyun sürekli hareket halinde olacağı için donmayacağına dikkat çeken Ertek, "Su sayaçlarının donmaması için vatandaşlarımız küçük tedbirler alabilir. Örneğin vatandaşlarımız, su sayacının bulunduğu yeri beton, ahşap veya demirden bir muhafazayla kapatmalı. Çok şiddetli soğuklarda musluklar çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır. Soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını ve onarımının pahalı olacağını abonelerimizin bilmesi gerek. Hatta gövdesi patlayan sayaçların tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkıyor ve önemli miktarda su kaybına yol açıyor." ifadelerini kullandı.
//DONAN BORULARI ATEŞLE AÇMAYIN
Yaygın olarak yapılan yanlışlara da değinen Ertek, "Donan sayaç ve tesisata ateş tutulmaması veya sıcak su dökülmemesi gerekir. Bu yapılması halinde tesisat zarar görebilir. Sayacın üzeri izocam, yün gibi elyaf türü yalıtım malzemeleriyle de korumaya alınabilir." dedi.
Ertek, olası sayaç donmaları karşısında abonelerin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 233 01 33 nolu telefonla ESKİ'ye müracaatta bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavaf, ailelerin yüreklerini ferahlattı
İHA/Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, kayıp çocuklar için ...
Kar ekmek kapısı oldu
İHA/Erzurum’da etkili olan kar yağışı işsizlere ekmek kapısı oldu. Evlerin ...
Karlıova’da deprem
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde önceki gün gece 3.3 ve 2.9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.
 
Palandöken’de ‘Örnek Köy Projesi’
GHA/Palandöken Kaymakamlığı, “Örnek Köy” projesi kapsamında, Dereboğaz ...
Erzurumlunun çilesi bitmiyor
GHA/GHA/Erzurum’da, soğuk ve yağışlı havalara paralel olarak sebze ve ...
Kazanan çıkmadı
GHA/Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin ertelenen Genel Kurul toplantısı, ...
 
Yer altı çarşısında hijyen rezaleti
GHA/2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum, Gürcükapı ...
Buz kütleleri tehlike saçıyor
İHA/ Erzurum şehir merkezinde havaların gündüz saatlerinde ısınmasıyla ...
Kaya nüfus sürecini değerlendirdi
GHA/ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, “Erzurum’da 2009 yılında ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bir Anlık Dalgınlık, Bir Ömürlük Acı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva