ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özdemir Siirt Emniyet Müdürlüğüne atandı
Özdemir Siirt Emniyet Müdürlüğüne atandı
Emekçiler beklentilerini paylaştı
Emekçiler beklentilerini paylaştı
Trendyol 1. Ligde nefesler tutuldu
Trendyol 1. Ligde nefesler tutuldu
Erzurum’da kansere karşı mobil hamle
Erzurum’da kansere karşı mobil hamle
Palandöken'de kayak sezonu yeniden uzatıldı
Palandöken'de kayak sezonu yeniden uzatıldı
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2008 Salı - 00:00

ERZURUM TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK İLİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Ardahan, Tunceli, Erzincan, Kars, Erzurum, Bingöl, Muş ve Iğdır'da toplam 675 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

ERZURUM TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK İLİ

ERZURUM TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK İLİ Doğu Anadolu Bölgesi'nde, dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Ardahan, Tunceli, Erzincan, Kars, Erzurum, Bingöl, Muş ve Iğdır'da toplam 675 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuzeyden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde, dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum'da kaydedildi. KAR YOK Bölgedeki diğer illerde, gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 21, Kars'ta 25, Ağrı'da 29, Ardahan'da 28 ve Iğdır'da 14 derece oldu. Dün gündüz en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum'da eksi 15, Iğdır ve Erzincan'da eksi 5, Kars ve Ağrı'da eksi 12, Ardahan'da eksi 14 derece oldu. Yetkililer, bölgede hafta boyunca kar yağışının beklenmediğini, 7-8 Şubat tarihlerinden itibaren sıcaklıklarda 2-3 derecelik artış görülmesinin tahmin edildiğini ifade ettiler. SU VE KANALİZASYON ŞEBEKELERİ DONDU Bu arada, bölgede yaşamı olumsuz etkileyen soğuk hava nedeniyle Erzurum'da bazı mahallelerde su ve kanalizasyon şebekelerinin donduğu bildirildi. Maksut Efendi Mahallesi Muhtarı Burhanettin Atmaca, soğuk havanın bölgede hayatı zorlaştırdığını belirterek, birçok ev ve iş yerinde şebekelerin donduğunu ve zarar gördüğünü kaydetti. 675 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI Bu arada, İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde kar nedeniyle, Ardahan'da 5, Tunceli'de 150, Erzincan'da 142, Kars'ta 35, Erzurum'da 129, Bingöl'de 151, Muş'ta 10 ve Iğdır'da 53 olmak üzere toplam 675 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydettiler. Öte yandan, Muş-Kulp kara yolunun 40. kilometresinden itibaren fırtına nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Fırtınanın dinmesinin ardından yol açma çalışmalarına başlanacağı bildirildi. 221 MEZRAYA ULAŞILAMIYOR Elazığ'da kar ve tipi nedeniyle 90 köy yolu ile 221 mezranın yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Yetkililer, kapalı yolları açma çalışmalarının sürdürüldüğünü, ancak tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığını ifade ederek, açtıkları yollara tekrar girmek zorunda kaldıklarını söylediler. BİTLİS Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı 63 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, yaptığı açıklamada, geçen hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı 63 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Taşdemir, geçen haftadan bu yana oluşturdukları 10 ekibin aralıksız çalışması sonucunda 215 köy yolunu ulaşıma açtıklarını, kapalı olan yolların da ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı
Sabah saatlerinde çığ düşmesi sonucu kapanan Erzurum-Erzincan karayolu, ...
ERZURUM HAFİF ŞİDDETTE 2 DEPREM YAŞADI
Erzurum'da önceki gün hafif şiddette 2 ayrı deprem meydana geldi.
Diş teknisyenlerine “deflex” semineri verildi
Erzurum Diş Protez Teknisyenleri Derneği, diş sektöründeki teknolojik ...
 
Çocuk kitapları yok satmaya başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yarı yıl tatilinde öğrencilere kitap ...
“Yüksek Emekli Maaşi” boşluğundan bir kişi faydalandı
2000 yılından önce emekli olanların, aylıklarını kestirip kısa süre çalıştıktan ...
ERZURUM’DA 265 BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI KURULDU
Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçelerde dahil olmak üzere Erzurum’daki ...
 
ENGELLİLER, SPORTİF FAALİYETLERE İLGİSİZ
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Erzurum’daki ...
Köylerdeki alt yapı çalışmaları aşılıyor
Ilıca Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Ilıca’ya bağlı köylerde alt yapı ...
MİNİK AYŞE İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Erzurum'da, 5 milyon insanda bir görülen Hurler Sendromu Tip 1 hastalığına ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Kut’ül Amare, emperyal yürüyüşün durdurulduğu eşiktir.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva