ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV teknofest'te 11 madalya kazandı
ATAUNİV teknofest'te 11 madalya kazandı
Erzurumspor Keçiören maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Keçiören maçını Özer yönetecek
Yeni sezona Erzurum ile merhaba dedileri
Yeni sezona Erzurum ile merhaba dedileri
Ünver Aşkale'nin gururu oldu
Ünver Aşkale'nin gururu oldu
ETÜ'den 7 Bilim insanı Stanford  listesinde
ETÜ'den 7 Bilim insanı Stanford listesinde
HABERLER>GUNCEL
8 Aralık 2005 Perşembe - 00:00

ERZURUM ŞANSLI İL!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin kültür ve turizm potansiyelini artırmak ve güçlendirmek amacıyla tüm illere toplam 197 milyon YTL'yi (197 trilyon lira) aşan ödenek gönderdi. Erzurum’a gönderilen ödenek miktarı ise 5 Milyon YTL oldu.

ERZURUM ŞANSLI İL!

ERZURUM ŞANSLI İL! Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin kültür ve turizm potansiyelini artırmak ve güçlendirmek amacıyla tüm illere toplam 197 milyon YTL'yi (197 trilyon lira) aşan ödenek gönderdi. Erzurum’a gönderilen ödenek miktarı ise 5 Milyon YTL oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, ödeneklerin öncelikle ''kültür-turizm amaçlı altyapı uygulamaları''nda kullanılması istendi.Türkiye'nin kültür ve turizm çalışmalarını hızlandırması, hareketlendirmesi amaçlanarak gönderilen ödeneğin, illerde kültür ve sanat festivalleri, kültür merkezleri inşaat ve onarım ile restorasyon ve röleve çalışmaları için kullanıldığı ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, geçen yıl arkeolojik kazılara ayrılan ödeneğin 2 trilyon lira olduğunu hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un talimatlarıyla bu yıl söz konusu rakamın 11 trilyon liraya çıkarıldığını kaydettiler. İllerin kültür-turizm yatırımları için bakanlığın, bütçesinden toplam 270 milyon YTL (270 trilyon lira) ayırdığını kaydeden yetkililer, şu ana kadar bu miktarın 197 milyon 96 bin 557 YTL 93 YKR'sinin, illere turizm potansiyellerini artırmak ve güçlendirmek amacıyla gönderildiğini ifade ettiler. Yetkililer, gönderilen proje ve yapılan istekler doğrultusunda planlanan ödeneklerin, istenen amaçlar için bekletilmeden kullanılmasının istendiğini vurguladılar. Ödenek gönderilen illerden en şanslıları, yaklaşık 20 milyon YTL (20 trilyon lira) ile Antalya ve Aydın olurken, bu illeri yaklaşık 7 milyon YTL (7 trilyon lira) ile Erzurum, 5 milyon YTL (5 trilyon lira) ile Muğla ve 4 milyon YTL (4 trilyon lira) ile de Kilis izledi. Genel olarak bütün illere 1 ile 3 milyon YTL (1-3 trilyon lira) arası ödenek gönderilirken, en az ödenek gönderilen il, yaklaşık 57 bin YTL (57 milyar lira) ile Ardahan oldu. Bu ili 110 bin YTL (110 milyar lira) ile Yalova, 133 bin YTL (133 milyar lira) ile Bartın, 138 bin YTL (138 milyar lira) ile Eskişehir, 157 bin YTL (157 milyar lira) ile Düzce izledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UMUDU 2006’YA YIĞDIK
2006 Yılına sayılı günler kaldı. Erzurumlu, kamu ve özel teşebbüs yatırımları ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KIŞ TURİZMİ ALANINDA CİDDİ BİR ATAĞA İHTİYAÇ VAR Erzurum’un 2006 ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
SYDV 15 bin vatandaşa hizmet sunuyor Erzurum’da, Sosyal Yardımlaşma ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
HAVA KİRLİLİĞİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ Erzurum Vali Yardımcısı Hanlar ...
İHH VE İYV ‘DEN 350 AİLEYE YARDIM
İHH ve İYV Mütevelli Heyeti Üyesi Bünyamin Ak, sert çıktı. Müslüman ülkelerde ...
PASİNLER, TURİZM BELDESİOLMA YOLUNDA
Pasinler Belediye Başkanı Selami Teymur, kaliteli, şeffaf, demokratik, ...
 
İster gece, ister gündüz Asfalta devam
Palandöken Belediyesi havaların iyi gitmesi nedeniyle asfalt çalışmalarını ...
Palandöken Belediye Başkanı Birdal
Kadınlar baş tacımız Palandöken Belediye Başkanı Birdal: “Kadınlarımızın ...
‘BEN BİR KURBAĞAYIM’ BUGÜN SAHNEDE
Erzurum Dêvlet Tiyatrosu (DT), “Ben Bir Kurbağayım” adlı oyunu sahneliyor. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva