ERVAK, TÜRK BAYRAĞINA KARŞI YAPILAN SALDIRIYI KINADI
İHANETİ TELİN EDİYORUZ
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) yönetim kurulu , Mersin ve Mardin’de Türk Bayrağı’na karşı yapılan menfur saldırıları kınayarak, saldırganları telin etti.
TÜRK BAYRAĞI EBEDİYETE KADAR DALGALACAK
Son zamanlarda milli hassasiyetleri sembolize eden unsurlara karşı alçakça saldırılar düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada: “Şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırdığımız cennet ülkemize; kanımızla renklendirdiğimiz ay yıldızlı bayrağımıza; mensubu olmakla onurlanıp, şeref duyduğumuz Türklüğümüze; teşkilatlanarak kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde alçakça saldırılar düzenlenmektedir.” denildi.
BAYRAK: KIZ KARDEŞLERİMİZİN GELİNLİĞİ, ŞEHİTLERİMİZİN SON ÖRTÜSÜ
Bu saldırıların, emperyalist devletlerin ülkemizin birlik ve bütünlüğünün tahribine yönelik saldırılar olduğu ve içteki vatan hainleri tarafından sahneye konulduğu kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:”Türk’ün milli bayramlarından ve Ergenekon’dan çıkışı olan Nevruz Bayramı, bahane edilerek Mersin’de şanlı bayrağımıza yapılan saldırıyı şiddetle telin ediyoruz. Çünkü, bizim bayrağımız; istiklal ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sonsuza kadar yaşamasının teminatıdır. Türk’ün bayrağı, 21. yüzyılda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, modern, güçlü, çağın muasır medeniyet seviyesine ulaştırmış, saygın, Yüce Türk Milletinin bayrağıdır.
Türk’ün bayrağı, Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle “kız kardeşlerimizin gelinlikleri ve şehitlerimizin son örtüsü..” olarak ebediyete kadar Türk’ün olduğu her yerde dalgalanacak ve semalarımızı süsleyecektir”