ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor yeni sezon hazırlıklarına başlıyor
Erzurumspor yeni sezon hazırlıklarına başlıyor
Koruyucu aile farkındalık sergisi yoğun ilgi gördü
Koruyucu aile farkındalık sergisi yoğun ilgi gördü
'Bahçe bizden, bohça sizden' buluşması
'Bahçe bizden, bohça sizden' buluşması
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplandı
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplandı
GSB'den davet: 'Okullar bitti haydi çocuklar spora'
GSB'den davet: 'Okullar bitti haydi çocuklar spora'
HABERLER>GUNCEL
11 Ocak 2008 Cuma - 00:00

ENSTİTÜ İMKANLARINI SUNDU, ÖZEL SEKTÖR İLGİSİZ KALDI

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünün (DATAE), özel sektörle AR-GE çalışması yapmak amacıyla düzenlediği toplantıya İzmir'den bir firma temsilci gönderirken, Erzurum'dan davet edilen 25 firmadan sadece 7'sinin temsilcisi katıldı.

ENSTİTÜ İMKANLARINI SUNDU, ÖZEL SEKTÖR İLGİSİZ KALDI

ENSTİTÜ İMKANLARINI SUNDU, ÖZEL SEKTÖR İLGİSİZ KALDI Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünün (DATAE), özel sektörle AR-GE çalışması yapmak amacıyla düzenlediği toplantıya İzmir'den bir firma temsilci gönderirken, Erzurum'dan davet edilen 25 firmadan sadece 7'sinin temsilcisi katıldı. Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, enstitü ile yapılacak ortak AR-GE çalışması konusunda bilgi verildi. KALKINMANIN YOLU AR-GE’DEN GEÇİYOR DATAE Müdürü Şerafettin Çakal, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda Türkiye'de yapılan AR-GE çalışmalarının, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu söyledi. Ülkenin kalkınabilmesi için özel sektörün de AR-GE çalışmalarına önem vermesi gerektiğini ifade eden Çakal, ''Artık AR-GE çalışmalarına yapılan yatırım gelişmişlik ölçütü olarak kabul edilmektedir. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınabilmesi için kamunun yanı sıra özel sektörün de bu konuda yatırım yapması gerekmektedir'' diye konuştu. ENSTİTÜ AR-GE BİLİNCİ OLUŞUMUNA DESTEK VERİYOR Bu amaçla enstitünün imkanlarını AR-GE çalışmaları yapmak isteyen kişi ya da kuruluşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirten Çakal, şöyle konuştu: ''Bu toplantıyı da bunun için hazırladık. Ancak katılım beklediğimiz gibi olmadı. Özel sektörden sadece 8 firma ile 3 sivil toplum kuruluşu temsilcisi toplantımıza katıldı. İzmir'deki bir firma toplantıya ilgi gösterirken, Erzurum'dan davet ettiğimiz 25 firmadan sadece 7'sinin toplantıya katılması bizi üzmüştür.'' HARMANDAR DEĞERLENDİRME YAPTI Toplantıya katılan Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar ise tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için bölgede yapılan toplantıların yeterli ilgiyi görmemesine bir anlam veremediğini söyledi. Bölgenin kalkınmasının tek yolunun tarım ve hayvancılık olduğunu kaydeden Harmandar, ''Ancak ilkel tarım ve hayvancılıkla bir yere varılamayacağını halkımız bilmelidir. Halkımızın bilinçlenerek modern tarım yöntemlerini kullanması için bu gibi toplantılar çok önemlidir'' şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TREN İLE OTOBÜS ÇARPIŞTI
Ilıca ilçesinde yük treni, şehir içi taşımacılığı yapan özel halk otobüsüne ...
ERZURUM’DA ORGAN BAĞIŞI ARTTI
Erzurum’da organ nakli seminerleri sayesinde, 4 ayda 276 kişinin ...
Eğitimde “ELİT” markası
Elit Dershanesi Bosna Şubesi Müdürü Birol Turgut, Elit Dershanesi’nin ...
 
2008 yılı yatırım yılı olacak
2008 yılında yapımı planlanan projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte ...
PALANDÖKEN İHALEYE ÇIKARILIYOR
Erzurum İl Genel Meclisi, Palandöken Dağı'ndaki eski Kardelen Otel'in ...
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Erzurum merkezde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri ...
 
TRT, sokakta Mobil Yayın yapacak
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Erzurum Bölge Radyo Yayınları Müdürlüğü, ...
CHP GAZETİCİLERİ UNUTMADI
CHP Gençlik Kolları parti il binasında yaptığı basın toplantısıyla çalışan ...
DOĞANKONFERANS VERECEK
Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Genel Başkanı Yazar Mehmet Doğan Erzurum'da konferans verecek.
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaşlık yalnızca bir folklor unsuru değildir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Elekten geçirmek!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kadir İnanır'ın ardından
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sağlıkta yeni yönetmelik
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncunun Oyunları
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva