EMEKLİ ÖĞRETMENDEN YEMEK KİTABI...
“Erzurum sofrası”yla, il kültürüne hizmet
Erzurum'da bir emekli öğretmen, yakınlarının yemek tarifi isteklerinden bıkınca yemek kitabı yazdı.
Emekli öğretmen Ülker Dadaş Özcan, Erzurum yöresel yemeklerini ve geleneklerini ''Erzurum Sofrası'' adlı kitapta topladı.
Çorba, et yemekleri, salatalar ve tatlıların yapılışının anlatıldığı kitapta, ayrıca çeşitli konularda geleneksel uygulamalar hakkında bilgilere yer verildi.
Yaptığı yemek ve hamur işlerinin çevresindeki insanlar tarafından çok beğenildiğini anlatan Özcan, ''İnsanlar her gün telefonla veya evime gelerek yemek tarifi istiyorlardı. Bu nedenle bilgilerimi ve deneyimleri daha iyi aktarabilmek için yemek kitabı yazdım. Artık yemek tarifi isteyenlere kitabımı veriyorum'' diye konuştu.
Erzurum Sofrası kitabında kesme çorba, ayran aşı, patates çorbası, ekşili dolma, çortutu kavurması, tanko ıspanak, kümbet köfte, pirpirim, mumbar dolma, şalgam dolması gibi yöresel yemeklerin tarifleri bulunuyor.