ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dadaşlarla buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dadaşlarla buluştu
Hınıs Başsavcısı Tuğrul Bartın’a atandı
Hınıs Başsavcısı Tuğrul Bartın’a atandı
Erzurum'da türkü dolu gece
Erzurum'da türkü dolu gece
Köprüde barfiks çekerken canından oldu
Köprüde barfiks çekerken canından oldu
Arama ve Kurtarma ekipleri Aras'a yoğunlaştı
Arama ve Kurtarma ekipleri Aras'a yoğunlaştı
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Mayıs 2010 Pazartesi - 05:18

EDT Karadeniz Tiyatro Festivali’nde

GÖKMEN ŞAHİN(İHA) - Trabzon'da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce geleneksel olarak düzenlenen '11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali düzenlenen törenle başladı. Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatroları ile birlikte, festivale Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, İsviçre , Litvanya, Tataristan olmak üzere 14 yabancı topluluk katılıyor.

EDT Karadeniz Tiyatro Festivali’nde

Festivalin açılış töreni Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Tiyatro Müdürü Fatih Dokgöz, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
//BİLGİN SUNUM YAPTI
Açılış konuşmasını yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon'un geçmişten geleceğe kültür mirasını yüksek düzeyde koruyabilmiş ve bugünlere aktarmış nadir şehirlerden biri olduğunu belirterek, "Trabzon, binlerce yıllık süreçte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, içinde barındırdığı tüm bu değerlerle zenginleşmiştir. Tüm sanat dallarında bir çok sanatçı yetiştirmiştir" dedi.
Değişik ülkelerden katılan tiyatrocularla 15 gün boyunca sanatın büyüleyici, bütünleştirici ve sevgiyi çoğaltan kucağında birlikte olacaklarını kaydeden Bilgin, "11 yıl içinde 153 yabancı grup Trabzon'a gelmiş. Bu gruplar Türkiye'nin ve Trabzon'un gönüllü elçileri olmuştur" şeklinde konuştu.
//TRABZON’UN KÜLTÜREL YAPISININ YANSIMASI
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise festivalin Trabzon'un tarihten gelen zengin kültürel yapısının bir dışa yansıması olduğunu ifade ederek "Şehirlerin kültürel ve toplumsal anlamda hareketli bir yaşam sürmesi, yeniliklere açık olması ortak değerler oluşmasında Tiyatro'nun son derece anlamlı bir yeri vardır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali geleneksel yürüyüşü gerçekleştirildi. Halk oyunların ekiplerinin gösterisinin ardından Gürcistan'dan Legacy dans gösterisi ve İspanya'dan Dos Lunas Tiyatrosu'nun çocuk oyunu "Prensesin Ejderha İle Yolculuğu" sergilendi.

Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatroları ile birlikte, festivale Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, İsviçre , Litvanya, Tataristan olmak üzere 14 yabancı topluluk katılıyor.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 107 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Türküleri kitaplaştırıldı
IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Kars'ta yıllar süren bir çalışma sonucunda hazırlanan ...
Muş’ta milli coşku
NEJDET ARMAĞAN(İHA) – Muş'un düşman işgalinden kurtarılışının 93'üncü ...
Göçmen kaçakçılığı masaya yatırıldı
ŞÜKRÜ AKYÜZ (İHA) - Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadelede ...
 
"Sağlığa Yolculuk Tır"ı Doğu yollarında
NİHAT ABACI (İHA) - Malatya'da iki gün konuşlanan 'Avon'la Sağlığa Yolculuk ...
ATSO’dan et ithalatı tepkisi
OLGUN YILDIZ (İHA) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif ...
Doğu’ya Deprem İstasyonu yatırımı
METİN DERE (İHA) - Bingöl'ün Yedisu ilçesinde depremi önceden tahmin etmek ...
 
Digor korosu milletvekillerini mest etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konser veren,, TRT Erzurum Radyosu ...
Davullu zurnalı imza kampanyası
Bayburt - Araklı yolunun yapılamasını gündeme getiren Bayburt STK Platformu, ...
Avon Sağlık Tır’ı Doğu turunda
NİHAT ABACI (İHA) – Avon'la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamında Avon'la ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bir Anlık Dalgınlık, Bir Ömürlük Acı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva