Erzurum merkez ve ilçelerde öğrencilere hem okuma salonu, hem de yurt imkanı sunan Dost El Derneği’nin, Yakutiye ilçesine bağlı Dağ Mahallesi’nde yaptırdığı 4 katlı kompleks, daha şimdiden göz dolduruyor.
//OKUMA SALONU SAYISI ARTIYOR
Dost-El Derneği Başkanı Ünal Şahin, cehalete karşı verdikleri mücadelenin güç kazanarak devam ettiğini söyledi. Erzurum’da okuma salonları ve yurtlar açarak, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik olarak eğitimler verdiklerini kaydeden Şahin, başlattıkları bu seferberliğin kısa bir sürede büyüyerek, hayli uzun bir mesafe kaydettiğini söyledi. Erzurum merkezin yanı sıra ilçelerde de hizmet verdiklerini anlatan Başkan Şahin, yapımı halen devam edenlerle birlikte Erzurum’daki toplam okuma salonu sayısını 14’e ulaştıracaklarını söyledi. Yakutiye ilçesine bağlı Dağ Mahallesi’nde hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan arsa üzerine 4 katlı bir okuma salonu inşa ettirdiklerini vurgulayan Şahin, binanın 2 katının dershane, iki katının da yurt olacağını belirtti. Binanın zemin katında ise, spor ve sinema salonu bulunacağını kaydeden Ünal Şahin, “Dağ Mahallesi’nde yapımı sürdürülen binada, yurtta kalacak 60 öğrencimizle birlikte toplam 360 kişiye sınavlar öncesinde eğitimler verilecek.” diye konuştu.
//DOS-EL’DEN İLÇE AÇILIMI
Dost-El Derneği Başkanı Ünal Şahin, ilçelerde de okuma salonları açtıklarını belirterek, Erzurum’un Çat ilçesinde 250, Karaçoban’da 200 ve Tekman’da 300 öğrenciye hitap edebilecek düzeyde okuma salonlarını hizmete sokacaklarını dile getirdi. İlçelerle birlikte Erzurum’da hizmet verecek olan okuma salonu sayısının 14 olacağını söyleyen Şahin, “Derneğimiz, milletimizin geleceğinin bağlı olduğu gençlerimizin milli kültürüne bağlı, vatansever, devletinin bağlı olduğu temel ilkelere sahip çıkan ve koruyan bir nesil olarak yetişmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur. İyi toplum iyi fertlerden meydana gelir. İyi fertler de eğitimli insanlardan oluşur. Erzurum'un hak ettiği yere gelmesi için çocuklarımıza eğitim desteği sağlayarak geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz.” diye konuştu.
//289 ÖĞRENCİ TERCİHLİ LİSELERE GİRMEYİ BAŞARDI
Öte yandan Dost-El Derneği’nin okuma salonlarından faydalanarak SBS’ye giren öğrenci sayısının bu yıl 455 olduğunu vurgulayan Başkan Ünal Şahin, bu öğrencilerden 289’unun tercihli liseleri kazandıklarını bildirdi. Şahin, “2 öğrencimiz Fen Lisesi, 6 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesi, 19 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, 91 öğrencimiz Anadolu Lisesi, 15 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesi, 18 öğrencimiz Adalet Meslek Lisesi, 77 öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi, 63 öğrencimiz de, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ni kazandı.” dedi. Okum salonlarının sayısı ve kapasiteleri arttıkça, dost elini uzatacakları öğrenci sayısının da artacağını anlatan Ünal Şahin, “Biz dernek olarak inanıyoruz ki; millet olarak üç büyük düşmanımız var. Bunlar cahillik, fakirlik ve tefrikadır. Bunların bir tek panzehiri vardır, o da eğitimdir.” dedi.