ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ UZEM yönetiminde yeni süreç
ETÜ UZEM yönetiminde yeni süreç
Kaymakam Kurt'a duygusal veda
Kaymakam Kurt'a duygusal veda
Cumhuriyeti Kuran Şehirler'den ortak mesaj
Cumhuriyeti Kuran Şehirler'den ortak mesaj
Dadaşlar cirit şöleninde buluştu
Dadaşlar cirit şöleninde buluştu
Hacımüftüoğlu: Neden olmasın?
Hacımüftüoğlu: Neden olmasın?
HABERLER>EKONOMİ
25 Ekim 2010 Pazartesi - 05:04

Domates almak zengin işi oldu

– Erzurum’da domatesin çürüğü bile 2 TL’den satışa sunuluyor. Domates fiyatları; ülke genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da el yakıyo

Domates almak zengin işi oldu

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da domatesin çürüğü bile 2 TL’den satışa sunuluyor. Domates fiyatları; ülke genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da el yakıyor. Kurulan halk pazarında domates 5 ile 7,5 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunulurken, dar gelirli sofralarının vazgeçilmez misafiri olan domates, artık tropik meyvelerle bile yarışmaya başladı. Domatesin çürüğünün bile kilosu 2 TL’den satılmaya başlandığı Erzurum’da, bu durum satıcıyı da, alıcıyı da rahatsız ediyor.
//DOMATES ZAM REKORU KIRDI
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, yılın bu dönemlerinde sebze fiyatlarının genellikle artışa geçtiğini, ancak domatesin bu sene zam rekoru kırdığını söyledi. Kilosu 5 TL’den başlayarak 10 TL’ye kadar çıkabilen domatesin, artık zengin sebzesi haline geldiğini vurgulayan İskender Aktepe, “En kalitelisinden bir kilo domates almaya kalkışan biri, ödeyeceği 10 TL ile 3 kilogram muz satın alabiliyor. Şu anda orta kalite domatesin kilosu 5 ile 7,5 TL arasında değişiyor. Önceleri kasaların içerisinden ezildikleri için kısmen çürüdükleri için ayırt edip çöpe attığımız domates bile şimdi para etmeye başladı.” diye konuştu. Kilosunu 5 TL’den sattıkları domatesin yanında, manavda ezik ve çürüklerden oluşan 2 TL’lik domates de bulundurduklarını anlatan Başkan Aktepe, “Önceleri menemen fakir yemeğiydi, şimdi resmen zengin yemeği oldu. Fiyatlar böyle devam ederse, etin ardından vatandaş domates yemeyi de unutacak.” diye konuştu.
//FİYAT ARTIŞI NEDENLERİ
Domates fiyatlarının sezon başında sudan ucuz bir hale geldiğini anlatan Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, “Yaz başında ürün bolluğu nedeniyle fiyatlar büyük ölçüde düşüş yaşamıştı. Fakat yaz boyunca etkili olan kuraklık, domates fidelerini yaktı, kuruttu. Bununla birlikte Türkiye’nin domates üretim bölgesi olan Antalya, Mersin ve Burdar’da da, domateslere böcek musallat oldu. Üretim bölgelerinin hemen hepsinde yaşanan bu sıkıntılar yüzünden ürün miktarında azalma oldu. Fiyatlar da bu yüzden yükseldi.” ifadelerini kullandı.
//SERA ÜRÜNÜ GELECE, FİYATLAR İNECEK
Tüm umutlarının seralarda yetiştirilen domatesler olduğunu vurgulayan Başkan Aktepe, “Fiyatların düşmesinde etkili olmaz ama seralarda yetişen domateslerin piyasaya sürülmesiyle bu yükseliş belki durur. Domatesi ucuza tüketme devri, maalesef bu yıl sona ermiştir. Artık bir dahaki yıla kadar domates öyle herkesin evine giremeyecek. Çünkü kilosu turfanda meyvelerden bile pahalı durumda. Her ikisinin de yeri ayrı ama bir kilogram domatese ödenecek parayla 1 kilogram muz almak artık mümkün.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de kurban sevkiyatı önlemi
Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ...
Kurbanlıklarda “Hormon Denetimi” yapılacak
Et fiyatlarındaki artışı rant kapısı haline getirmek isteyen fırsatçılar, ...
Tarım Kredi'den bölge çıkarması
Görev yeni atanan Birlik Bölge Müdürü Ömer Efe Vali Yerlikaya'ya Tarım ...
 
Teşvikte bölgesel rekabet
Hazine Müsteşarlığı Eylül 2010 Aylık Yatırım Teşvik Bülteni yayımlandı. ...
Tarım Müdürlüğü’nden kurbanlık uyarısı
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü tarafından kurbanlık hayvan satışı, alımı, ...
DASİDEF ekonomik süreci değerlendirdi
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı ...
 
Erzurum AVM birinci yaşını kutluyor
Erzurum Alış Veriş Merkezi (AVM)'nin kuruluşunun birinci yıl dönümü düzenlenen ...
Ekonomide kısmi canlılık
TOBB 2010 yılı Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistikleri ...
DASİDEF: 2011 yatırım yılı olmalı
DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, 2011'in Erzurum ve Doğu Anadolu ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva