ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Ona Ben Yeterim' projesi
'Ona Ben Yeterim' projesi
ATAUNİV'den yine bir akreditasyon başarısı
ATAUNİV'den yine bir akreditasyon başarısı
Koşukavak: Kazanmamız gereken bir maçtı
Koşukavak: Kazanmamız gereken bir maçtı
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 0 - Serikspor: 0
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 0 - Serikspor: 0
Trendyol 1. Lig: A. Demirspor: 1 - Iğdır FK: 6
Trendyol 1. Lig: A. Demirspor: 1 - Iğdır FK: 6
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Nisan 2026 Pazartesi - 05:25

Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 61: Rabat Vadisi

Tunceli’de uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle ziyaret edilemeyen Rabat Vadisi, son dönemde artan ilgiyle yeniden gündeme geldi. Bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 61: Rabat Vadisi

Tunceli’de uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle ziyaret edilemeyen Rabat Vadisi, son dönemde artan ilgiyle yeniden gündeme geldi. Bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.
Tunceli’nin doğal ve tarihi zenginlikleri arasında yer alan, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Çemçeli köyüne bağlı Rabat Vadisi, geçmişte yaşanan terör sorunları nedeniyle uzun yıllar boyunca aktif şekilde kullanılamayan bölgelerden biri olarak kaldı. Ancak terörsüz Türkiye hedefiyle birlikte sağlanan huzur ortamı dolayısıyla vadi yeniden keşfedilmeye başlandı. İçerisinde barındırdığı tarihi kalıntılar, şelale ve köprü gibi yapılarla dikkat çeken bölge, özellikle doğa ve tarih meraklılarının ilgisini çekiyor.

"Şehrimizin her alanında sadece huzur hakim"
Bölgenin terörden arındırıldıktan sonra huzur içinde ziyaret edildiğini belirten Tunceli Valisi Şefik Aygöl, "Rabat Vadisi, Urartu dönemine giden bir tarihi olan özellikle o dönemden kalma tarihi kalesi, çok güzel şelalesi ve Osmanlı döneminden olduğu değerlendirilen bir de tarihi köprüsü var. Vatandaşlarımız burayı keşfetmeye başladı. Bu tarafa doğru yavaş yavaş ziyaret etmeye başladılar. Biz de bu yıl buraları sahiplenme yönünde çalışmalarımızı, projelerimizi hazırladık. İnşallah şehrimizin turizmine bu bölgeyi kazandıracağız. Bu kadar güzel bir alanı, bu kadar güzel bir vadiyi yıllardır terörden dolayı kullanamadık. Ancak şükürler olsun gezerken hemşehrilerimizin burayı çocuklarıyla beraber rahatça kullandığını görme fırsatı bulduk. Bunun en büyük nedeni şehrimizin her alanında sadece huzur hakim. Bu huzurun olduğu yerde de güzellikle olur, turizm olur açılışlar olur, güzel programlar olur, yatırımlar olur. Biz şehrimize, hemşehrilerimize buraları sahipleneceğimizi ifade ederken hem ülkemizin sınırları içerisinde, sınırların dışında bu memleketle bağı olan bütün hemşehrilerimizi bu bölgeye, Rabat Vadisine davet ediyoruz" diye konuştu.

 
Doğu Anadolu'dan 'Zalimin Karşısındayız' mesajı
 
Trendyol 1. Lig: Vanspor FK: 0 - Manisa: 1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üreticiler sabaha kadar nöbet tuttu
Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde çiftçiler, ani sıcaklık düşüşüyle ...
Bitlis'te 82 köy yolu ulaşıma kapandı
Bitlis'te nisan ayının ortalarında etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.
Karda mahsur kalan 112 ekibi kurtarıldı
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bitlis’te, Adilcevaz ilçesine bağlı ...
 
Kar geri döndü
Bölge genelinde havanın çok bulutlu, Erzurum, Ardahan ve çevrelerinin ...
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
Türk müziğinin unutulmaz isimlerinin eserlerinin seslendirildiği gecede ...
Oltu'da heyelan
Oltu ilçesinde etkili olan yoğun kar ve yağış sonrası Kemerkaya Mahallesi ...
 
Aşkale'de 181'inci yıl coşkusu
Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ...
Kars’ta kar yağışı kazaya neden oldu
Kars’ta etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
EMŞAV Pasinler’den Polis haftası ziyareti
Emşav Pasinler İlçe Temsilcisi Yakup Çelik, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva