ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Reyhanlı şehitlerine vefa
Reyhanlı şehitlerine vefa
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
HABERLER>GUNCEL
2 Nisan 2011 Cumartesi - 08:17

Dernekçiliği bilmiyoruz..!

Dernek sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir yere sahip olan Erzurum, ‘dernek sorumluluğu’ noktasında ise, ağır-aksak yürüyor. 2011 yılı Mart ayı itibariyle toplam 684 faal derneğin bulunduğu Erzurum’da, beyanname veren dernek sayısı ise, 260’la sınırlı kaldı.

Dernekçiliği bilmiyoruz..!

Dernek sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir yere sahip olan Erzurum, ‘dernek sorumluluğu’ noktasında ise, ağır-aksak yürüyor. 2011 yılı Mart ayı itibariyle toplam 684 faal derneğin bulunduğu Erzurum’da, beyanname veren dernek sayısı ise, 260’la sınırlı kaldı.
BEYANNAME ÖZÜRLÜ DERNEKLER
Erzurum Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, beyanname verilmesi için derneklere tanınan 4 aylık sürenin giderek daraldığını söyledi. 30 Nisan tarihinin, beyanname teslimi için son gün olarak belirlendiğini hatırlatan Kılıç, toplam 684 aktif derneğin bulunduğu Erzurum’da, beyanname veren dernek sayısının ise, 260 olduğunu açıkladı. Derneklerin her yıl vermekle mükellef oldukları beyanname konusunda devamlı hatırlatmalarda bulunduklarını, dernek yönetimlerini bu hususta bilgilendirdiklerini anlatan Kılıç, “Beyanname verilmesi için tanınan 4 aylık sürenin büyük bir bölümü geride kaldı. Buna rağmen beyanda bulunan dernek sayısı, toplamın yarısına bile ulaşamadı.” dedi. 
Beyannamelerini halen daha teslim etmemiş olan dernek yöneticilerinin, bu yükümlülüğü yerine getirmek için son günü beklemelerini tavsiye eden Kılıç, işlemlerin uzamaması ve prosedürlerin eksiksiz bir biçimde yerine getirebilmesi için 30 günlük sürenin çok iyi değerlendirilmesini istedi. Yasal süre içerisinde beyannamesini teslim etmeyen derneklere ve yöneticilerine, ilgili kanun maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacağına dikkati çeken Kılıç, dernek yönetimlerinin cezalı duruma düşmemeleri için ellerini çabuk tutmaları önerisinde bulundu.
ÜÇ AYLIK DÖNEMDE 31 YENİ DERNEK KURULDU
Öte yandan Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, Erzurum’da 2011 yılının ilk üç aylık dönemine ait dernekleşme istatistiklerini de açıkladı. Yılbaşından bu zamana kadar yeni kurulan dernek sayısının 31’i bulduğunu, aynı dönemde 7 derneğin de, faaliyetine son verdiğini kaydeden İl Müdürü Feyzullah Kılıç, “Geçtiğimiz yıl Erzurum’da 82 yeni dernek kurulmuş, 32’si de kapanmıştı. Bu yılın ilk üç aylık döneminde yeni kurulan 31 ve kapatılan 7 derneği de göz önünde bulundurarak yaptığımız hesaplara göre, Erzurum’da 1 Nisan tarihi itibariyle faaliyet halindeki dernek sayısı 684 olarak belirlendi.” şeklinde konuştu.
Kılıç, Nisan ayı da dahil olmak üzere ilerleyen dönemlerde dernek sayısının artış göstermeye devam etmesini beklediklerini söyleyerek, Erzurum’daki derneklerin eskiden olduğu gibi artık kısa ömürlü olmadıklarını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarızeybek’ten terör konferansı
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde ...
Hukukçular, ‘idam’ı tartışıyor
Kayseri’de kaybolan 3 çocuğun cesedinin bulunmasının ardından yeniden ...
TOG’dan Gençlik Paneli
Erzurum’da Yakutiye Gençlik Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri ...
 
Erzurum yolu sinyalizasyona kavuşuyor
Erzincan Belediyesi geçtiğimiz yıl şehrin muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği ...
Umre kafilesi dualarla uğurlandı
Erzurum’dan Umre için kutsal topraklara giden umre grubu dualarla uğurlandı.
Şehitler gözyaşı ve dualarla anıldı
Kars'ta, 31 Mart Azerbaycan Türklerinin Soykırım Günü dolayısıyla anma ...
 
Erzurum Pilot Bölge
Devlet Bakanı Özak, MEB ile bir protokol yapıldığını, sporla ilgili ilköğretim ...
Yakutiye'ye kamulaştırma yatırımı
Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi, Hacı Cuma ve ...
Oltu'da ağaçlandırma seferberliği
Oltu Aile toplum Sağlık Merkezi binası önündeki bahçeye 50 civarında sarıçam ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva