Dadaşkent de karzede
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, karla mücadele çalışmalarının bir sezonluk bilançosunu değerlendirerek, bu amaçla kış mevsiminde 500 milyar liralık kaynak harcadıklarını söyledi.
Dadaşkent Belediyesi kış mevsimde karla mücadele çalışmaları için 500 milyar ödenek ayırdı. Konuyla ilgili olarak ERZURUM Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, karla mücadelenin doğudaki belediyeler için büyük giderler oluşturduğunu ifade etti.
İKİ YÜZ EVLERDE KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPTIK
Daha önceki dönemde karla mücadelede bazı mahallelerin ihmal edildiğini belirten Yaylalı, “ 385 milyarlık karla mücadele çalışmalarının işçiliklerle birlikte maliyeti 500 milyar lira olmuştur. Bu yıl bu konuya çok yoğun bir çaba sarf ettik. Dozer ve iş makineleriyle daha önce hiç çalışma yapılmayan İki Yüz Evler Mahallesi’nde karların taşınması ile temizleme faaliyetlerini gerçekleştirdik” diye konuştu.
BATIDAKİ ÖDENEKLER YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR
Batıda karla mücadele çalışmalarının yatırıma dönüştüğünü belirten Yaylalı, “ Batıdaki belediyeler, karla mücadele çalışmaları için ayırdıkları ödenekleri yatırıma dönüştürebiliyorlar. Fakat doğudaki belediyelerin böyle bir avantajı yok. Buna rağmen şartları kabullenip, en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.