ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu'ndan terörsüz Türkiye değerlendirmesi
Küçükoğlu'ndan terörsüz Türkiye değerlendirmesi
'Türkiye İslam Dünyasının Umudu ve Hedef Ülkesi'
'Türkiye İslam Dünyasının Umudu ve Hedef Ülkesi'
'Asil Milletimiz, 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı'
'Asil Milletimiz, 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı'
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu
Tortum'da imece usulü festival
Tortum'da imece usulü festival
HABERLER>SİYASET
16 Haziran 2006 Cuma - 00:00

DYP GÜNDEMİN NABZINI TUTTU

DYP İl Başkanı Hulusi Sırmacı Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

DYP GÜNDEMİN NABZINI TUTTU

DYP GÜNDEMİN NABZINI TUTTU DYP İl Başkanı Hulusi Sırmacı Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Ekonomideki olumsuzlukların artarak devam ettiğini belirten Sırmacı, bağ kurdaki düzenlemelerin de esnafı memnun etmediğini ifade etti. DYP İl Başkanı Hulusi Sırmacı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Ekonomideki olumsuzlukların artarak devam ettiğini belirten sırmacı, belediyelerin norm kadro uygulamalarının sakıncalarına değindi. DÖVİZ VE FAİZ YÜKSELİYOR Döviz ve gazi oranların yükselmesiyle piyasalarda dalgalanmalar yaşandığını belirten Sırmacı, “Mal ve hizmetlerin tamamına arka arkaya zam gelmiştir. Hükümetin memur işçi ve emeklilere yılbaşında verdiği maaş zamları zaten çok düşük tutulmuştu. Bu durum karşısında hükümet yeni bir durum değerlendirmesi yaparak çalışan kesimi ve emeklileri daha fazla mağdur etmeden yeni bir maaş zammı yapmalıdır. Bağ Kurlular için uygulamaya konulan yeniden yapılandırmadan ilimizde toplam 14 bin 700 kuruluşun faydalanması gerekirken, bu sayının ancak 4 bin kadarı işlem yapmış diğer geri kalan büyük kısmı ise bağ kur primini ödeme imkânı olmadığından işlem yaptıramamıştır. Bu da esnafın ne denli ekonomik sıkıntılar içersinde olduğunu açık bir göstergesidir” dedi. BELEDİYELERDEKİ NORM KADRO UYGULAMASI İŞSİZLİĞİ ANTIRACAK Belediyelerdeki norm kadro uygulamasının işsizliği artıracağını belirten Sırmacı,” AKP hükümetinin kararı ile belediyeler ve bağlı kuruluşlar ile mahalli idarelerde norm kadro uygulamamasına geçileceği karara bağlanmıştır. Var olan milyonlarca işsiz gencimize bu uygulama ile yeni işsizler katılacak işi aşı olan insanlar işyerlerinden edilerek mağdurlar ordusunun oluşturmuştur” diye konuştu. TOPLU KONUT İDARESİ EVLERİ ZAMANINDA TESLİM EDİLMEDİ Toplu konut idaresi tarafından yapılan konutların zamanında yapılmadığını belirten Sırmacı, “ Toplu konut yapımı ile övünen hükümet bu konuda başarısızlığa uğramış bir yıl öncesinden ilimizde satışını yaptığı konutları 2005yılınnı 11. ayında teslim etmesi gerekirken 2006 yılının 6. aynıda ortalarındayız ve hala hak sahiplerine teslim edilmemiştir, fakir ve fukarayı mağdur etmiştir” dedi. Çat barajının yapımı nedeniyle köylülerin istimlâk konusunda mağdur olduğunu belirten Sırmacı, “ Çat ilçesinde ikinci etapta istimlâk edilen araziler gerçek değerinin çok altında istimlâk edilmekte, yüz yıllar boyu toprağını ekip biçerek geçimin sağlayan köylüleriz yapılan istimlâk nedeniyle mağdur edilmektedir. İlgililerin konuya duyarlı olmaları gerekiyor” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Basınını olumsuz etkileyecek olan Kamu ihale Yasası değişikliğine
DSP’DEN TEPKİ DSP'li Sezer: “Kamu İhale Yasası'nda yapılmak ...
CHP’DEN TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ SORUNLARA VURGU
CHP İl Başkanı Ersal Bakan, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek,çifti ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AKBULUT:
“ KADASTROSUZ ALAN KALMAYACAK” AK Parti Erzurum Milletvekili ...
 
Ilıcalı MKYK üyesi oldu
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
DSP’DE UMUTLU BEKLEYİŞ
Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Yaşar Özen, Dsp Kurucu Genel Başkanı ...
AK Parti Erzurum Milletvekili Akbulut:
“19 Mayıs Türk Milletinin emsalsiz bir destanıdır” AK Parti ...
 
AKBULUT TERÖR YASASINI DEĞERLENDİRDİ
Terörle Mücadele Kanunu Tasarısının Adalet Komisyonu’nda yapılan ...
AKBULUT’TAN FRANSA’YA KINAMA
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, Ermeni soykırımı iddialarının ...
AĞAR'DAN, FRANSA'DAKİ SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE MEKTUP
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Fransa'da bulunan siyasi parti temsilcilerine ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva