Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, Doğu Anadolu Serbest Bölgesi’nin bulunduğu alanın ‘Kültür Parkı’ olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Daha önceleri fuar alanı olarak kullanılan Serbest Bölge’nin, Türkiye’nin en geniş yüzölçümüne sahip noktalardan birisi olduğuna dikkati çeken Suer, “Altyapısı bile bulunan böyle bir alanı değerlendiremiyor olmak, Erzurum adına üzüntü vericidir.” dedi.
BÜYÜKŞEHİR SÖZÜNÜ TUTMADI
Erzurum şehir merkezinde insanların piknik yapacak alan bulamadıklarını ve ilçelere gittiklerini hatırlatan Tuncer Suer, söz konusu alanda eğlence ve dinlence parkı oluşturulması çağrısında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in de, bu yönde vermiş olduğu bir sözün bulunduğuna işaret eden Tuncer Suer, “Sayın Başkan, Erzurum’a eski fuar alanında bir eğlence ve dinlence merkezi ihdas edileceğini beyan etmişti. Bu yaz sezonunda bu yönde bir çalışma bildiğimiz kadarıyla yürütülmedi. Bu alanı bir ‘Kültür Parkı’ ve aynı zamanda eğlence-dinlence merkezi olarak değerlendirmek, o bölgenin de hareketlenmesine katkı sunacaktır.” diye konuştu.
ESKİ FUAR ALANI DEĞERLENDİRİLMELİ
DSP Erzurum İl Başkanlığı olarak, amaçlarının eleştiride bulunmak değil, öneri sunmak ve yol göstermek olduğuna vurgu yapan Tuncer Suer, Erzurum’un, bir üniversite şehri olmasına rağmen, piknik ve mesire alanları açısından kısır bir il olduğunu ifade ederek, “Bu durumu eleştirmek yerine, çözüm yollarına kafa yormalıyız. Erzurum’da insanlar piknik yapacak alanlar konusunda çok sıkıntılı haldeler. Büyükşehir Belediyesi, fuar alanında acilen bir çalışma başlatarak, halkımızı bu yöndeki sıkıntıdan kurtarabilir. Bu bölgede oluşturulacak bir kültür parkı ve yanı sıra dinlence merkezi, insanların buradan ekmek kazanmasını da sağlayabilir. Bu nedenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Küçükler’in de, zaten vermiş olduğu sözü üzere, bu fuar alanını bir an önce değerlendirmesini istiyoruz. Çünkü kaybettiğimiz her yıl, Erzurum’un kayıplar hanesini kabartmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.” şeklinde konuştu.