ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Erzurum ZMO sandığa gitti
Erzurum ZMO sandığa gitti
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
HABERLER>GUNCEL
18 Ağustos 2010 Çarşamba - 02:19

Büyükşehir esnafa yöneldi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 Universiade öncesinde, Taşhan esnafına yönelik İngilizce kursu düzenlendi. Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları esnafına yönelik düzenlenecek olan kurs 25 gün sürecek.

Büyükşehir esnafa yöneldi

İngilizce kursu hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ile taşhan esnafına yönelik olarak günde 2 saat olmak üzere 25 gün süreyle İngilizce kursu verileceğini belirterek, “Amacımız, 2011 UNİVERSİADE kapsamında şehrimize gelecek olan turist ve sporculara daha iyi hizmeti verebilmek. Tespih ve turistik eşya satıcıları ile çalışan personel kursa başvurabilecek. Bu kursu esnafımızı sıkmadan, işlerini aksatmadan yapacağız. Tam olarak İngilizce konuşmasalar da hiç olmasa gelen misafirlere 'Hoşgeldiniz' diyebilecek, turisti anlayabilecek, kendi meramlarını anlatabileceklerdir. Sınıflarımız 25 kursiyerden oluşacaktır ve 25 kişi başvuru yaptığı zaman İngilizce kursumuz hemen açılacaktır" dedi.

Kurs için, diğer meslek dallarından da müracaatları beklediklerini ifade eden Başkan Küçükler, Din Görevlileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Salonunda yapılan kurs için İbrahim hakkı Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Recai Özsoy ile anlaştıklarını, kurs için esnaftan ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Küçükler, kursun sadece bir defaya mahsus olmadığını, talep oldukça diğer meslek dallarındaki esnaflar için de bu tip kursların düzenleneceğini kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’a gelen turist sayısının arttığını, esnafların turistlerle daha kolay iletişim kurması için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Genellikle turistlere yönelik faaliyet gösteren esnafın rağbet ettiği kursa katılanların,artık işyerine gelen bir turistle rahatlıkla diyalog kurabileceklerini belirten Başkan Küçükler, amaçlarının İngilizce bilen esnaf sayısının artırmak olduğunu kaydetti.

Başkan Küçükler, “Erzurum’da esnaflarımıza yönelik geçtiğimiz aylarda İngilizce kursu vermeye başladık. Esnaftan gelen istek üzerine bu kursların ikinci etabını başlatıyoruz. Daha çok ifade, pazarlık, tanıtım amacı taşıyan genel olarak gramer dil yapısına bakılmaksızın gelen turistlerle daha kolay anlaşmaya yönelik bir metot uygulanıyor. Bu bağlamda gönüllü kişi ve esnaflarımızın istekleri doğrultusunda kurs veriyoruz. Esnaf yabancı dil sorunu nedeniyle turistlere satış yapmakta zorlanıyor. Bu kurslar sayesinde sorun kısmen de olsa çözülecek” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afet konutlarında içme suyu skandalı
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Maden Köprübaşı Beldesi'nin Elmalı Mahallesine ...
Kan bağış oranında düşüş
Ramazan dolayısıyla azalan kan bağışı yüzünden, Kızılay’daki kan dolaplarının ...
Emekliler kararını açıkladı
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şubesi İkinci Başkanı Hikmet Ateş, ...
 
Ermenistan Karabağ'a dönüş planı yapıyor
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ...
Vaizeler soru yağmuruna tutuluyor
Erzurum Müftülüğü bünyesinde hizmet veren “Aile İrşat, Rehberlik Bürosu ...
Aile Danışma Merkezine 70 başvuru
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Aile Danışma Merkezi’nden ...
 
"Faydalı hizmet için koşuşturacağım"
Ağustos ayı kararnamesiyle Erzurum Vali Yardımcılığı’na atanan Ömer Hilmi ...
Engeliler seçimde kolaylık istiyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 12 Eylül'de ...
Şehitlere vefayı abideleştirdiler
Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva