ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum asayiş gündemini değerlendirdi
Çiftçi Erzurum asayiş gündemini değerlendirdi
Yusufeli'nde heyelan
Yusufeli'nde heyelan
Mehmed Zahit Kotku Camisi’nde icazet töreni
Mehmed Zahit Kotku Camisi’nde icazet töreni
ETÜ ‘İmza Doğrulama Projesi’ne TÜBİTAK desteği
ETÜ ‘İmza Doğrulama Projesi’ne TÜBİTAK desteği
Anafartalar Zaferi'nin 110'uncu yıldönümü kutlandı
Anafartalar Zaferi'nin 110'uncu yıldönümü kutlandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Nisan 2010 Pazartesi - 00:18

Bingöl “Ay Düşleri”ni anlattı

Güneş Vakfının devam eden geleneksel sohbet toplantılarında bu hafta şiir konuşuldu. Erzurumlu şair ve yazar İsmail Bingöl; “Ay Düşleri” adlı şiir kitabını anlattı, şiirlerinden örnekler sundu.

Bingöl “Ay Düşleri”ni anlattı

 Güneş Vakfının devam eden geleneksel sohbet toplantılarında bu hafta şiir konuşuldu. Erzurumlu şair ve yazar İsmail Bingöl; “Ay Düşleri” adlı şiir kitabını anlattı, şiirlerinden örnekler sundu.
//ŞİİR VE HAYAT
Kitabın nasıl oluştuğuna ve yıllar içerisinde şiirle olan irtibatının nasıl devam ettiğine geçmeden önce, şiirin bizim toplumumuzda ne olup ne olmadığına, nasıl algılandığına ve nasıl anlaşıldığına dair düşüncelerini açıklayan Bingöl; şunları söyledi; “Aslında, şiir çağlar boyunca insanoğlunun içinde var olan iyiye, doğruya ve güzele ulaşma isteğinin bir sonucudur. Şiirin olmadığı yerde insan sevgisi eksik kalacak, hatta insanlar korkunç bir duygusuzluğun pençesine düşecektir. Çünkü şiir yaşadığımız dünyanın güzelliklerine yeni güzellikler katmakta, hayatı bizim için daha renkli, daha güzel ve daha anlamlı kılmaktadır. Büyük acılar, büyük serüvenler, büyük zalimlerin mazlumlara ettiği zulümler de, ancak şiir sayesinde bir yankı olup yaşar, sarsar yürekleri, asırdan asra dilden dile dolaşır ve unutulmaz kılar o insanları ve kötülüklerini… Ve lanetlenirler kendilerinden sonra gelen niceleri tarafından… Ve de büyük aşklar, sevdalar içinde geçerlidir bu söylediğimiz. Şiir hatırlatır bu büyük aşkların büyük insanlarını ve yıllar sonra bile insanlar onların aşk uğruna çektiklerinden etkilenip, onlar için üzülürler. Aşk bütün görkemiyle yüzünü ancak şiirde gösterir.”
//25 YILLIK EMEK
25 yılı aşkın bir süredir yazdığı şiirlerden seçtikleriyle meydana getirdiği “Ay Düşleri” adlı şiir kitabının bir araya geliş ve yayınlanış serüveninden söz eden şair ve yazar İsmail Bingöl; kendisini etkileyen temaların başında hüzün, yalnızlık, aşk, şehir geldiğini belirtti.
Her şairin yaşadığı ve ömrünü geçirdiği şehre bîgâne kalamayacağını ve mutlaka onunla ilgili mısraların şiir dünyasının bir bölümünü oluşturacağını ifade eden Bingöl; bu durumun kendisinde de meydana geldiğini ve onun için de, kitabın sonunda “Yaşadığım Şehir İçin” başlığıyla Erzurum’a yazdığı şiirlerin bir arada bulunduğunu söyledi.
Konuşmasının sonunda şiirin sadece ana dille yazıldığına, dilin yaşaması için şiirimizin de yaşaması ve yaşatılması gerektiğine vurgu yapan İsmail Bingöl; okuduğu şiirlerle duygusal bir ortamın oluşmasına sebep oldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşıklar’dan Milli Birlik vurgusu
Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Geleneksel Aşıklar ...
Büyükşehir’den Şehit Ailelerine destek
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ...
Narman’da Milli coşku doruktaydı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’un ...
 
EDT’den Samsun çıkarması
Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 4-5 Mayısta 'Cumhuriyetin İlk Sadası' adlı oyun sahnelenecek.
Aziziye Film ekibi yemekte buluştu
Erzurum’da Nene Hatun filmi için çekimler sürerken film ekibine moral yemeği verildi.
“300 öğrenci, 300 resim” sergisi…
Erzurum’un Aziziye ilçesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencileri, yılsonu ...
 
Erzurum tarihini resimle anlattı
Erzurum Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ümit ...
Müftülükten Kuran-ı Kerim armağanı
Tuncay ŞAHİN/(CİHAN)- Kutlu Doğum Haftası Erzurum'un Narman ilçesinde dolu dolu yaşandı.
EDT’den çocuklara “Deniz Kızı” oyunu
Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Deniz Kızı' adlı çocuk oyununu sahneleyecek.
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva