ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Canpolat'a son görev
Canpolat'a son görev
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 08:13

Bediüzzaman, rahmetle anıldı

Asrın mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 51. yılında Erzurum Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından düzenlenen programla anıldı. Anma programına katılan Bediüzzaman'ın talebeleri, üstada duydukları özlemi dile getirdi.

Bediüzzaman, rahmetle anıldı

ERZURUM CİHAN
Asrın mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 51. yılında Erzurum Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından düzenlenen programla anıldı. Anma programına katılan Bediüzzaman'ın talebeleri, üstada duydukları özlemi dile getirdi.
ÖZCAN BEDİÜZZAMAN’I ANLATTI
Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu, EKEV ile birlikte Yenişehir AVM Kültür Merkezi'nde Said Nursi'yi anma ve anlama programı düzenledi. Programa katılan Bediüzzaman'ın talebeleri Seyit Salih Özcan, Rafet Kavukçu, Said Özdemir, Mehmet Kırkıncı ile Mehmet Fırıncı, Said Nursi ile tanışmalarını, hatıralarını ve O'nun dava adamlığını anlattı. Seyit Salih Özcan, Bediüzzaman'ı tanıdıktan sonra insan olduklarını hissettiklerini söyleyerken, Rafet Kavukçu ise Bediüzzaman'ın sürgün ve hapislerle geçen ömründe çok kez zehirlenerek öldürülmek istendiğini anlattı. Said Özdemir de Said Nursi'nin büyük bir ihlas abidesi olduğunun altını çizerek, risale külliyatlarının Arapça’dan latin harflerine çevrilmesi için Üstad Hazretleri’ne yardımcı olduğunu ifade etti. Bediüzzaman'ın kabrinin yerinin de bilindiğini söyleyen Özdemir, "Üstad Hazretleri sağlığındayken kabrinin yerinin bilinmemesini vasiyet etmişti. Çok az kişi Bediüzzaman'ın mezarının yerini biliyor." diye konuştu.
    Özdemir, Bediüzzaman'ın kendisinden sonra gelenlere en büyük hazine olarak da Risale-i Nurları bıraktığını sözlerine ekledi.
KIRKINCI HOCA: BEDİÜZZAMAN ŞEFKAT SAHİBİ İDİ
Mehmet Kırkıncı Hocaefendi ise 1940'lı yılların başında Bediüzamman'ı ve risaleleri tanıdığını belirtti. Tek parti döneminde Bediüzzaman'ın ve inanan diğer kişilerin baskı, tehdit, takip altında olduğunu kaydeden Kırkıncı, "Tek parti dönemi bitip Demokrat Parti iktidara gelince kıştan çıkıp yaza girmiş gibi olduk." ifadelerini kullandı.
Mehmet Fırıncı ise Bediüzzaman'ın aşırı derecede şefkat sahibi birisi olduğuna dikkat çekti. Fırıncı, bütün olumsuzluklar karşısında Said Nursi'nin kendilerine ve çevresine müspet davranmayı telkin ettiğine vurgu yaparak, "O müspet telkinlerinin bugün semeresini görüyoruz. Dünyanının her yerinde artık hizmet ve Risale-i Nurlar tanınıyor." dedi.
DÜNYA BEDİÜZZAMAN’I ANLAMAYA BAŞLADI
    Eski Vatikan Temsilcisi Prof. Dr. Thomas Michell ise Bediüzzaman'ın ve Risale-i Nur'un, Hristiyan dünyasının İslam hakkındaki ön yargıları kırmasına vesile olduğunu söyledi. Prof. Dr. Michell, nur eserlerinin, son yüzyılın orijinal kitabı olduğunu vurguladı. Risaleleri okudukça Said Nursi'nin diğer din adamlarına benzemediğini keşfettiğini anlatan Prof. Dr. Michel, "Said Nursi'nin 1950'nin başında Müslüman ve Hristiyanları ateizme karşı birlikte mücadeleye çağırması Vatikan'da yankı buldu. Semavi dinlere mensup insanlığın ebedi kurtuluşu için kendini adayan Bediüzzaman'ı keşfedip, Risale-i Nurları okuyunca, Katolik bir Hristiyan olarak nurların Hristiyan dünyasında tanınması ve okunması için elimden gelen gayreti sarfetmeye başladım." diye konuştu.
Anma programında daha sonra Prof. Dr. Faris Kaya, Yrd. Doç. Dr. Halim Ulaş ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Said Nursi ve öğretileri ile hayatından kesitler anlattı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusufelilerden dayanışma etkinliği
Yusufelililer Derneği’nce Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede bir ...
Bediüzzaman Sergisi açıldı
Erzurum’da Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı ve Risale-i Nur eserlerinin ...
Halk Dansları gösterisi büyüledi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun "Dans ...
 
Koçak: ‘Erzurum Kültür Hazinesi’
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu “Erzurum ve çevresi mimari ...
Çağdaşlaşma sürecini sanatla anlattılar
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim ...
Tarihe defineci darbesi
Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağ Anabilim Dalı eski ...
 
Palen yanlışı düzeltti
Erzurum'a doğalgaz dağıtımı yapan Palen'in mermer Çeşme üzerine yapıştırdığı ...
EDT’ den Özgürlüğün Bedeli
Erzurum Devlet Tiyatrosu "Özgürlüğün Bedeli" adlı Oyunu sahneliyor.
“4 Kutup” Albümü tanıtıldı
Oluşum Sanat Merkezi tarafından hazırlanan 4 kutup adlı albümün tanıtımı ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva