ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV'de bilimsel üretkenliğe destek
ATAUNİV'de bilimsel üretkenliğe destek
ATAUNİV'de ‘Medyada suç ve suçun temsili’ paneli
ATAUNİV'de ‘Medyada suç ve suçun temsili’ paneli
Oltu OSB vizyon büyüttü
Oltu OSB vizyon büyüttü
ETÜ'de üniversite - sanayi iş birliği gündemi
ETÜ'de üniversite - sanayi iş birliği gündemi
Geri dönüşümle farkındalık oluşturdular
Geri dönüşümle farkındalık oluşturdular
HABERLER>SİYASET
24 Kasım 2008 Pazartesi - 03:12

“Başörtüsüne Karşı Değiliz”

Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı bayanlara parti rozeti gündemdeki yerini korurken, CHP Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker ilginç açıklamalarda bulundu. Özpeker, başörtüsüne karşı olmadıklarını, söyledi.

“Başörtüsüne Karşı Değiliz”

ÇARŞAF GELENEĞİMİZDİR

Yükseköğretim kurumlarında kılık kıyafet serbestliğini engelleyen CHP'nin çarşaflı ve başörtülü bayanlara parti rozeti takmasını eleştirenlere cevap veren CHP Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker, "Parti olarak başörtüsüne değil, türbana karşıyız. Kur'an-ı Kerim'i Diyanet İşleri Başkanı kadar bilirim, türban rahibe örtüsüdür. 6 yıl önce kaybettiğim eşim de başörtülüydü. Bizim milletvekillerimiz dayatmanın, çarşaf dayatması olduğunu, İran'ı örnek gösterdiler. Yoksa onun Arap giysisi olduğunu söylemediler. Çarşaf bizim de geleneğimizdir. Osmanlı'da büyük kentlerde hanımlar çarşaf giyerdi, Arap giysisi değildir. CHP'de tarihini bilmeyen milletvekili bulamazsınız. Başörtüsünün kamusal alanda olmasına karşıyız. Atatürk'ün bir kılık kıyafet kanunu var, biz buna muhalefet mi yapalım?" dedi.

Genel başkanlarının İstanbul'da başörtülü ve çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasını doğal bir uygulama olarak karşıladıklarını dile getiren Özpeker, çarşafın ve başörtüsünün toplumun bir gerçeği olduğunu ve inkar edilemeyeceğini söyledi.

 BAŞ ÖRTÜSÜ İLE TÜRBAN FARKI

Baş örtüsüne karşı olmadıklarını belirten Özpeker, "CHP yönetimi sürecinde üniversitelerde başörtüsü serbestti. Ne zamanki siyasi simge yapılmak istendi, başörtüsü bu hale gelmiştir. Türban Kur'an'ın hiçbir ayetinde kesin bir hüküm değildir. Kur'an-ı Diyanet İşleri Başkanı kadar bilirim. CHP'li yöneticiler olarak dinimizi de onun nasıl uygulanması gerektiğini de biliriz. Din simsarlarının bir metre bezi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerini örtmesine izin vermeyeceğiz. Türban ile başörtüsü arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. Başörtüsü müslüman örtüsüdür, türban ise rahibe ve Frenk örtüsüdür. Biz kimsenin kapanmasına karşı değiliz. Başörtüsüne karşı değiliz, annelerimizin örttüğü bir örtüdür. Çarşaf da bizim geleneğimizdir. Benim eşim başörtülüydü ama kızlarımın başı açıktır. CHP olarak türbanın kamusal alana girmesine karşıyız, bundan sonrada karşı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler Toplumsal Geleceğin Mİmarı
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak 24 Kasım ...
“Öğretmenler, Temel Değerlerimizdir”
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Fazilet Dağcı ...
BBP, Esnafın Nabzını Tuttu
Büyük Birlik Partisi (BBP) Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, Türkiye’nin ...
 
“AB Normunda Belediyecilik Yapıyoruz”
Adana'da 2.'si düzenlenen "Belediye İhtiyaçları Fuarı" açıldı. Fuara, ...
Eski Vali Konağı Belediyeye Tahsis Ediliyor
Erzurum İl Genel Meclisi 4. dönem 60. birleşimini gerçekleştirdi. Meclis ...
Dağdaş,Karayolları İçin Önerge Verdi
MHP Milletvekili Dağdaş, ''Kars'ta Karayolları Bölge Müdürlüğü Kurulması'' ...
 
CHP’de ‘Kıyafet Kültürü’ Vurgusu
Gurup toplantısında, Erzurum kökenli aileleriyle birlikte Sultangazi'de ...
Erzurumlu, İthal Aday İstemiyor
Yaklaşan yerel seçimler, siyasi partilerde hareketliliğe neden olurken, ...
DSP 23.kuruluş yıldönümünü kutluyor
DSP Erzurum İl Örgütü, partinin 23’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerine ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haddinizin Hadsizliği
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva