ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kar geri döndü
Kar geri döndü
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
Palandöken'de kayak sezonu 2. kez uzatıldı
Palandöken'de kayak sezonu 2. kez uzatıldı
EBB'den 'Kudüs’ten Kaşgar’a' sohbet etkinliği
EBB'den 'Kudüs’ten Kaşgar’a' sohbet etkinliği
Oltu'da heyelan
Oltu'da heyelan
HABERLER>EKONOMİ
12 Nisan 2026 Pazar - 15:20

Baruş Erzurum'un tarımsal gerçeğini paylaştı

Erzurum Valisi Aydın Baruş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ziyarette bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

Baruş Erzurum un tarımsal gerçeğini paylaştı

Erzurum Valisi Aydın Baruş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ziyarette bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger tarafından Erzurum'un tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut durumu ile yürütülen faaliyetlere ilişkin kapsamlı bilgi verildi. Brifingde; ilde 4 milyon 215 bin 315 dekar tarım alanında üretim yapıldığı, ÇKS kayıtlılık oranının yüzde 73 olduğu, Erzurum'un 61 coğrafi işaretli ürün ile Türkiye'de 3. sırada yer aldığı ifade edildi. Büyükbaş hayvan varlığında Türkiye'de 3. sırada bulunan Erzurum'da 2025 yılı itibarıyla 118 bin 379 büyükbaş ve 255 bin 552 küçükbaş hayvan sevk edildiği belirtildi.
Su ürünleri alanında 60 işletmede yıllık 8 bin ton kapasite bulunduğu, 2025 yılında 3 bin744 ton üretim gerçekleştirildiği, ayrıca 967 bin yavru balığın doğal ortamlara bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. Tarımsal desteklemeler kapsamında 2025 yılında üreticilere 1,6 milyar TL ödeme yapıldığı, 2026 yılında ise 2,2 milyar TL destek sağlandığı ve toplam destek miktarının 3 milyar TL'yi aşmasının beklendiği ifade edildi.
Gıda denetimleri kapsamında 2025 yılında 18 bin 646 denetim gerçekleştirildiği, 238 işletmeye toplam 20 milyon 492 bin 906 TL idari yaptırım uygulandığı; veteriner yol kontrol noktasında ise 19 bin 195 araçta 704 bin 744 hayvanın kontrol edildiği bildirildi. Ayrıca hayvan sağlığı çalışmaları kapsamında yaklaşık 3,2 milyon doz aşının uygulandığı ifade edildi.
Tarımsal üretimi artırmaya yönelik projeler kapsamında 2025 yılında nohut, fasulye ve sebze üretimine destek sağlandığı; 2026 yılında ise 2 milyon 500 bin TL bütçe ile nohut, 720 bin TL bütçe ile mercimek üretiminin destekleneceği, ayrıca sebze fidesi, sera naylonu ve organik tarım desteklerinin sürdürüleceği belirtildi. Hayvancılık ve kırsal kalkınma projeleri kapsamında 10 bin 268 başvuru alınan destek programında 134 asil ve 174 yedek olmak üzere toplam 308 üreticinin hak kazandığı, mera ıslahı, sıvat kurulumu ve altyapı çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
Vali Aydın Baruş, tarım ve hayvancılık sektörünün güçlendirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek emeği geçen tüm kurum ve üreticilere teşekkür etti.

 
Palandöken'de kayak sezonu 2. kez uzatıldı
 
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAİB’de Ömer Madırlı dönemi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) 2026 yılı Olağan Genel Kurulu ...
NET Call Center çalışan sayısı 650’ye ulaştı
ETSO’nun NİYEP programı kapsamında Erzurum’da NET CALL CENTER'da çalışan sayısı 650'ye ulaştı.
Erzurum’da coğrafi işaret seferberliği
Kadim tarihi ve zengin mutfak kültürüyle Türkiye'nin gastronomi kalelerinden ...
 
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 25,72 arttı
Şubat ayında inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 25,72 arttı, aylık yüzde 1,51 arttı.
ETSO Meclisi toplandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Nisan ayı ikinci olağan yönetim ...
ETSO'dan Girişimcilik ekosistemine destek
Erzurum Valisi Aydın Baruş başkanlığında ve KOSGEB Erzurum Müdürlüğü ev ...
 
Erzurum kredisini korudu!
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - DOSİAD analizlerine göre, Şubat 2026 ...
Erzurumlu 2 ayda 87,7 milyar kredi kullandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - İl kredi kullanımı hacmi kaydında ...
Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı istihdam sağlıyor
ETSO ile İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva