ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Terzioğlu ve Yurtsal ailelerinin mutlu günü
Terzioğlu ve Yurtsal ailelerinin mutlu günü
ETSO’da meslek komiteleri zirvesi
ETSO’da meslek komiteleri zirvesi
Çelik’ten Türkez’e ziyaret
Çelik’ten Türkez’e ziyaret
Horasan’da trafik kazası: 1 ölü
Horasan’da trafik kazası: 1 ölü
'Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek'
"Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek"
HABERLER>GUNCEL
7 Şubat 2006 Salı - 00:00

BİRDAL’DAN BOYKOT ÇAĞRISI

Son günlerde önce bir Danimarka gazetesinde, ardından bazı Batı ülkelerinin gazetelerinde yer alan ve bütün dünya kamuoyunu etkileyen Hazreti Peygamberin sözde karikatürüyle ilgili gelişmelerin İslam dünyasında, ülkemizde ve şehrimizde derin bir üzüntüyle izlemektedir.

BİRDAL’DAN BOYKOT ÇAĞRISI

BİRDAL’DAN BOYKOT ÇAĞRISI Son günlerde önce bir Danimarka gazetesinde, ardından bazı Batı ülkelerinin gazetelerinde yer alan ve bütün dünya kamuoyunu etkileyen Hazreti Peygamberin sözde karikatürüyle ilgili gelişmelerin İslam dünyasında, ülkemizde ve şehrimizde derin bir üzüntüyle izlemektedir. Palandöken Belediye Meclis toplantısında konuyla ilgili düşünce ve görüşlerini dile getiren Başkan Birdal, çağımızda toplumların barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için insan haklarına saygıya ve bunun ayrılmaz bir parçası olan din ve vicdan özgürlüğüne ihtiyaç olduğunu söyledi. BÜTÜN İNANÇLARA SAYGI DUYULMALIDIR “Bütün inançlara ve dinî değerlere saygı göstermek, din ve vicdan özgürlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır” diyen Birdal, Din, vicdan ve ifade özgürlüğü ise hiçbir zaman başka inançlara hakaret etmeyi mazur kılmayacağını,. Başka inançlara saygı, aslında insanın kendi inancına ve insanlığa saygının bir gereği olduğunu belirtti. SALDIRI İNSANLIĞIN KARA LEKESİDİR Kainatın Efendisi Hz Peygambere’e ve İslam dünyasına karşı yapmış olduğu çirkin ve düşmanca yaklaşımların her zaman bu tür ülkeler tarafından yapıldığına dikkati çeken Birdal, “Danimarka’nın ürünlerini tesbit edelim ve bu ürünleri evlerimize sokmayalım. Bu ürünleri almayalım. Bunların anladığı dilden konuşmak gerekiyorsa onu da yaparız. Onların anladığı dil ise maddi dildir. Bizde anladıkları dilden konup ürünlerini boykot edelim” dedi. Bazı batılı ülkelerin din ve medeniyetler arasında çatışma meydana getirecek eylemlerden uzak durmalarını isteyen Birdal, “Aksi halde gerekirse keskin bir kılıç, veya Selahaddin Eyyubi olmasını biliriz” diye konuştu. İNSAN OLMAK, SAYGIYI GEREKTİRİR Birdal şu görüşlere er verdi: “Yüce Rabbimizin, (Biz peygamberler arasında ayırım yapmayız.) mesajını bir Miraç hediyesi olarak insanlığa getiren İslâm Peygamberiyle ilgili hakaret içeren karikatürler, sadece biz Müslümanları değil, inanca ve insana saygı gösteren insanlığı, barış ve huzur endişesi taşıyan sağduyulu bütün insanları derinden üzmüştür. Bütün inançlara ve dinî değerlere saygı göstermek, din ve vicdan özgürlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. Din, vicdan ve ifade özgürlüğü ise hiçbir zaman başka inançlara hakaret etmeyi mazur kılmaz. Başka inançlara saygı, aslında insanın kendi inancına ve insanlığa saygının bir gereğidir” Başkan Birdal, Meclis üyeleri tarafından alkışla desteklendi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OKS Başvuruları Başladı
Bu sene ilk kez, Özel Okullar Sınavı ile OKS birlikte yapılacak. İnternet ...
TİPİ VE SİS ŞEHİRLERARASI ULAŞIMI AKSATIYOR
Erzurum'da etkili olan yoğun tipi ve sis şehirlerarası ulaşımı olumsuz ...
EZO’dan ekmek zammına eleştiri
ZAM KARARI GERİ ALINMALI Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, ...
 
160 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Hakkari merkezde ...
GENÇLERE AB DESTEĞİ
Dernekler tarafından hazırlanacak gençlik programlarına Avrupa Birliği ...
SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ...
 
Ekonomik sorunlar, dernekleri de vuruyor
Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, Erzurum’da şu an 504 derneğin faaliyette ...
Vergi çalışanları mevzuat değişiminden şikayetçi
Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Temsilcisi Bilal Yeşilyurt, vergi ...
Anavatan Partisi İl Başkanı Durak:
çiftçi ve besici desteğe muhtaç Anavatan Partisi İl Başkanı Cemil Durak, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva