BAL ÜRETİCİLERİ MERDİVEN ALTI ÜRETİMDEN YAKINIYOR
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Şorsu, bin 500 bal üreticisinin bulunduğu kentte örgütlenme anlamında büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, merdiven altı üretiminde sektörde haksız rekabet oluşturduğunu ifade etti.
ARICILIK SEKTÖRÜNÜN GETİRİSİ 30 MİLYON DOLAR
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Şorsu, bal üreticilerin büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, sorunların aşılması konusunda örgütlenmenin büyük önem taşıdığını ifade etti.
Arıcılık sektörünün sorunların aşıldığında kent ekonomisine 30 milyon dolarlık girdi
Sağlayacağını belirten Şorsu, “Arı üreticilerinin en büyük sorunu merdiven altı üretim sorunu, sorunun aşılması konusunda denetimlerin ve bu alandaki yaptırımların artırılması gerekiyor. Merdiven altı üretim hem halk sağlığını olumsuz etkiliyor hem de sektördeki gerçek üretici açısından haksız rekabet oluşturuyor” dedi.
BALCILIK SEKTÖRÜ YAN SEKTÖRLERLE DESTEKLENEBİLİR
Arıcılığın sadece bal üretiminden ibaret olmadığını belirten Şorsu, “Arıcılık sektörü sadece bal üretiminden ibaret değil. Bu alanda arı sütü, polen, propolis üretimi sağlanarak özellikle sağlık ve bakım ürünleri olarak kullanılabiliyor” dedi.
ORGANİK BAL ÜRETİMİNE DESTEK VERİLMELİ
Organik bal üretimine ağırlık verilmesini isteyen Şorsu“Bal ürünleri organik tarım piyasasında ve ihracatta önemli bir yer edinebilir, fakat bu konuda gerçek üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Gerçek üretici örgütlenme onsunda büyük sıkıntılar yaşıyor, bin 500 arı üreticisinin olduğu kentte 200’e yakın üreticimiz bulunuyor. Gerçek üreticinin örgütlenmesi gerekiyor. Birliğimize satın aldığımız yer ile bir paketleme tesisi kurmayı da hedefliyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.