ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETB’de dijital dönüşüm
ETB’de dijital dönüşüm
ATAUNİV, İlaç Hammadde Sentez Merkezi kuruyor
ATAUNİV, İlaç Hammadde Sentez Merkezi kuruyor
DSİ’den Sakalıkesik projesi denetimi
DSİ’den Sakalıkesik projesi denetimi
‘Yunus Emre Erzurum'da’
‘Yunus Emre Erzurum'da’
MHP’den ‘Farklılıklarımızla hayatın içindeyiz’ etkinliği
MHP’den ‘Farklılıklarımızla hayatın içindeyiz’ etkinliği
HABERLER>SPOR
4 Mart 2010 Perşembe - 04:31

Ayık 2010 hedeflerini açıkladı

İHA/Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, 2010 yılını kayakta seferberlik yılı olarak ilan ettikleri söyledi.

Ayık 2010 hedeflerini açıkladı

Fransa ile Türkiye’nin nüfus, yüzölçümü ve diğer özellikleri nedeniyle Türkiye’yle çok benzeştiğini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, sadece yüzde 17’si dağlık olan Fransa’nın geçen yılki turizm geliri olan 39 milyar Euro’nun yüzde 52’sini kış turizminden sağladığını bildirdi.
//KIŞ, KAR VE DAĞ KATMA DEĞER ÜRETECEK
Türkiye’nin yüzde 62’sinin dağlık olmasına rağmen bu yıla kadar kış turizminden kayda değer bir gelir elde edilemediğini dile getiren Ayık, “Fransa’nın kış turizminde 15 milyon yatağı varken, Türkiye’nin kış turizmindeki yatak sayısı sadece 15 bin. Fransa’nın tek bir kayak merkezinde 500’den fazla mekanik tesisi, 200’den fazla kar pistini hazırlamaya yarayan snowtrack araçları var. Türkiye’nin ise tüm yurttaki mekanik tesis sayısı sadece 60 adet, snowtrack araç sayısı ise 40.” Dedi.
//KAYAKTA SEFERBERLİK YILI
Türkiye’nin yaz turizminden yılda 10 milyar dolar elde edebilmek için olağanüstü yatırımlar yaptığını buna karşılık, kış turizminden gelir elde etme fırsatının bugüne kadar kaçırıldığını belirten Dr. Özer Ayık, bu yıl yapılan yeni tesis ve hummalı çalışmalar ile bu fırsatı yakalamak için ilk adımların atıldığını ve 2010 yılının Kayakta Seferberlik Yılı olarak ilan edildiğini söyledi.
Türkiye’nin, yurt dışında deniz, kum, güneş ülkesi olarak bilindiğine işaret eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, 3 tarafı denizle çevrili olan ülkemizin deniz seviyesinden yüksekliğinin 1.132 metre olduğunu belirterek, “Ankara’dan bir çizgi çekip, doğuya baktığımızda yükseklik bin 500 metrenin üzerine çıkıyor. Bugün kayak denince ilk akla gelen Alpler’in birkaç nokta hariç denizden yüksekliği 2 bin 300 metre. Türkiye’de 3 bin metrenin üzerinde 120’den fazla dağımız var. 6 ay karın altında olan 20 civarında ilimiz var. Bu verilerle baktığımızda hiçbir sporun kayak kadar ekonomik, sosyal sürdürülebilirliği ve geri dönüşümü yok. Kış turizmi, yaz turizmine oranla 4 kat daha fazla geri dönüşü olan, binlerce insana istihdam oluşturabilecek, ekonomik anlamda bir ülkenin kaderini değiştirebilecek bir kaynak.”
//KAYAK TURİZMİNDE ALTYAPI SORUNU YOK
Kayak turistinin sürekli yeni pistler, yeni dağlar, yeni yerler keşfetmek gibi bir yapısı olduğunu ifade eden Ayık, bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin Dünya üzerinde bakir kalmış hemen hemen tek ülke olduğunu söyledi. Yabancı kayak turistinin genellikle kayak malzemelerini taşımak yerine, gittiği ülkelerden satın aldığını yada kiraladığını, ne kadar profesyonel olursa olsun yeni gittiği ülkedeki dağı tanımadığı için kayak hocası kiraladığını, mekanik tesisleri günde en az 10 kez kullandığına işaret eden Dr. Özer Ayık, şunları kaydetti; “Bu açıdan kayak turizmi çok büyük gelirlerin elde edilebileceği bir sektör. İsviçre, İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, İskandinav Ülkeleri, milli gelirlerinin yüzde 20-25’ini kış turizminden sağlıyorlar. Yabancı turisti bir kenara bırakıp, Türkiye’den yurt dışına kayak için giden yerli turistin yüzde 20’sini bile Türkiye’de tutabilsek, Türkiye’ye çok büyük ekonomik gelir sağlanır.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşların gözü zirvede
İHA/Erzurumlu Güreşçiler Kayseri’ye çıkarma yaptı.Erzurum Gençlik ve Spor ...
Palandöken’de kayak fırtınası esecek
İHA/Erzurum hafta sonunda yine spor etkinliklerine sahne olacak. Alp Disiplini ...
TFF, Bayan Futbolu Paneli düzenledi
ERZURUM (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi tarafından ...
 
2011 ödeneklerinde kriz sorunu
RIDVAN ÖLMEZ/CİHAN/Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na kısa bir zaman ...
Güreşte bronz teselli
Gençler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası Samsun’da yapıldı. Üç gün süren ...
DSİ potada başarının adı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ...
 
Sibirya kurduna kızak çekme dersi veriyor
Bedir ALTINOK(CİHAN)- Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir genç, sahibi olduğu ...
Gençler spora yoğunlaştı
MURAT ÇANKAYA(İHA) –Pasinler ilçesinde yapılan kapalı spor salonu gençlerin akınına uğruyor.
Bayraktepe’de Erzurum fırtınası
Erzurum’da yapılan 2. Etap Koşulu Kayak Türkiye Şampiyonasında başarılı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kâbusun Büyüğü
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva