ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 9’uncu sıraya indi
Erzurum 9’uncu sıraya indi
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
HABERLER>EĞİTİM
10 Haziran 2010 Perşembe - 05:16

“Ata Tekno Kent istenilen düzeyde değil”

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Üniversitesi, Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri” programı tamamlandı.Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden A.Ü Rektörü Koçak, Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.

“Ata Tekno Kent istenilen düzeyde değil”

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi –
Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden A.Ü Rektörü Koçak, toplantıya katılan ve Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Üniversitesi, Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri” programı tamamlandı.
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını ATA-TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı.
Tüzemen, küreselleşen dünyada, yenileşmeyle sürekli desteklenen bir Araştırma Geliştirme (AR-GE) ve girişimciliğin, ilerlemenin ve gelişmenin önemli unsurlarından biri haline geldiğini hatırlattı.
//ÜNİVERSİTELERİN AR-GE ROLÜ
Üniversitelerin bu konuda temel bir rol üstlendiğini vurgulayan Tüzemen, bu anlamda, Atatürk Üniversitesi bünyesinde, Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM), Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Avrupa İlişkileri Araştırma Merkezi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak Ata-Teknokent gibi fonksiyonelliği daha da geliştirecek birimlerin olduğuna dikkat çekti.
//ATA TEKNOKENT AÇILIMI
Ata-Teknokent’in, üniversitede eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklediğini, bünyesinde bulunan sanayicilerin rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik gelişmeyi hedeflediğini anlatan Tüzemen, şöyle devam etti: “Teknokentlerde hizmet vermek isteyen sanayici, yatırımcı ve araştırmacılara çeşitli avantajlar sağlanıyor. Bunları tekrar hatırlarsak; yazılım, AR-GE’ ye dayalı üretim faaliyetleri, bu faaliyetlerden elde edilen kazançlar, gelir ve kurumlar vergisinden muaftır. Teknokentlerde çalışan araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin görevleriyle ilgili ücretleri yine vergiden muaf. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla üniversite personeli, öğretim elemanları, teknokentlerde çalıştıkları kuruluşların izniyle, sürekli veya yarı zamanlı olarak istihdam edilebiliyor. Ayrıca, yine, teknokentte yapılan üretim, KDV muafiyetine sahiptir. Yapılan bağış ve yardımlardan ise vergi indirimi yapılıyor. Teknokent firmaları KOSGEB desteklerinden de yararlanıyor.”
//44 FİRMAYLA SÖZLEŞME İMZALANDI
Ata-Teknokent hakkında bilgi veren Tüzemen, şu anda, 44 firmayla sözleşme yapıldığını, 13 firmanın aktif şekilde çalıştığını bildirdi. Aktif firmaların yazılım-bilişim, nanoteknoloji, Biyo teknoloji, telekomünikasyon, tasarım, medikal, otomotiv, tarım, bitkisel ilaç ve kozmetik alanlarında çalıştığını anlatan Tüzemen, yürütülen çalışmaların söz konusu alanlarda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak patentleri ortaya çıkarmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
//KOÇAK: ÜNİVERSİTELER BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜRETMELİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, konuşmasında, küreselleşen bir dünyada üniversitelerin de küreselleşmeye devam ettiğini, bu bağlamda, Atatürk Üniversitesi’nin de bir dünya üniversitesi olmak için özel bir çaba sarf ettiğini anlattı.
Koçak, üniversitelerin büyüyüp gelişmek, etkilerini artırmak için bilim ve teknoloji üretmek zorunda olduklarını hatırlattı. Koçak, “Dünyada önde giden üniversiteler bilim ve teknoloji üreten, AR-GE yapan, patentli üretime sahip üniversitelerdir” diye konuştu.
//A.Ü’DEN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ YAKLAŞIMI
Atatürk Üniversitesi Orta Doğu Ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nin bölge ülkelerinin önde gelen üniversiteleriyle çeşitli işbirliği imkânları oluşturmaya çalıştığını, bu bağlamda, çok sayıda üniversiteyle işbirliği protokolleri imzalandığını söyledi. Koçak, 28-31 Mayıs tarihinde yapılan “Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri” toplantısına, büyük bölümü yurtdışından olmak üzere, 70 rektörün katıldığını belirterek, “İçlerinde teknoloji ağırlıklı eğitim veren dünyanın sayılı üniversiteleri de vardı. Bu üniversitelerle Atatürk Üniversitesi ortak projeler üretecek. Bu projelerde elbette Ata-Teknokent önemli işlevler üstlenecek,” şeklinde konuştu.
//TEKNOKENT’İN DURUMU
Şu anda Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden Koçak, toplantıya katılan ve Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.
//KABALOĞLU’NUN KONFERANSI
Toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AR-GE Genel Müdürlüğü Uzmanı Sinan Kabaloğlu, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü AR-GE ve Yenilikçilik Destek Programları” konusunda bir konferans verdi.
Toplantıda, teknokent deneyimi olan firmalar çeşitli sunumlar yaptı. Ata-teknokentte faaliyet gösteren firmalar ise projelerini tanıttı. Ayrıca AR-GE projesi olan akademisyenlerin projelerinin tanıtımı da yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.
İki gün süren toplantılarda ayrıca bir de Proje Tanıtım Sergisi açıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Teknokent Tanışma Günleri” başladı
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi - Atatürk Üniversitesi’nde , “Sanayi, ...
A.Ü'de proje atılımı
ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde son 4 yıl ...
Öğretmenler, konuşan öğrenciden şikayetçi
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Amerika’nın en eski üniversitelerinden Sam Houston ...
 
A.Ü’de yabancı dil sertifika eğitimi
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ - Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce ...
YİBO öğrencileri hünerlerini sergiledi
Karayazı İlçe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından resim ...
Polis Amca Kütüphanesi’ne destek
ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Oltu İlçesinde İMKB Yatılı İlköğretim Okulunda ...
 
Türkmenistan’dan A.Ü’ye teşekkür
Büyük Türkmen Şairi Mahtumkulu, Türkmenistan Büyükelçiliğinin teşvikleriyle, ...
Veterinerlik Fakültesi'nin büyük başarısı
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nce “Improving integration in ...
A.Ü’de eski Türk Edebiyatı rüzgarı
Divan Edebiyatı’yla ilgili yaptığı programlar ve verdiği konferanslarla ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva