ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Erzurum’da siber suç operasyonu
Erzurum’da siber suç operasyonu
HABERLER>SPOR
14 Kasım 2008 Cuma - 04:22

Ata Sporu Cirit Dünyaya Açılıyor

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uşak Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, ata sporu ciridi Türk Cumhuriyetlerine ve dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Ata Sporu Cirit Dünyaya Açılıyor

Grup müsabakalarını Türkiye'nin değişik illerinde ve turistlik merkezlerde gerçekleştirdiklerini belirten Toker, Ata sporumuz ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak istiyoruz”dedi.

CİRİTTE ERZURUM MARKA

Ata sporu ciridin Uşak’ta yaşatıldığını ve il genelinde 18 atlı cirit kulübü bulunduğunu kaydeden Ramazan Toker, 22 Kasım 2008 tarihindeki son grup müsabakasını Antalya’da gerçekleştireceklerini dile getirdi. Toker, bu yıl düzenlenen grup müsabakalarına 22 takımın katıldığını müsabakaları maç havasından çıkarıp görsel şova dönüştürdüklerini belirtti. Ata sporu ciridi Türkiye'deki turistik mekanlara taşıyıp daha fazla ilgi çekmesini hedeflediklerini, gelecek yıllarda ise Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, İran ve Irak gibi ülkelerde gösteri maçları yapacaklarını anlatan Ramazan Toker, “Bu yılki grup müsabakalarını Nevşehir, Samsun Kayseri ve Konya'da yaptık. Son grup maçı ise Uşak'tan Bir Eylül Atlı Cirit Kulübü ile Erzurum'dan Ilıca Atlı Spor Kulübü arasında Antalya'da oynanacak Bu yılki grup müsabakalarına Erzurum 10, Uşak 6 ekiple katıldı. Diğer illerden ise 6 ekip katıldı. Ata sporuna ilginin artacağını düşünüyoruz. Türk Cumhuriyetlerinde yapacağımız maçlarında ilgi görmesini bekliyoruz. Türk Cumhuriyetlerinden sonra diğer ülkelerde de müsabakalar yapacağız”dedi.

CİRİT İÇİN KÖYLERE YATIRIM

Cirit oynanan köylerde nizami saha yapmaya devam ettiklerini de ifade eden Toker, “ Ata sporumuz ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için proje üretiyoruz. Bu doğrultuda ilimizde cirit sporunun yoğun olarak oynandığı köylerimizde nizami cirit sahası kurduk. Türkiye’de Erzurum’dan sonra en fazla kulüp sayısı ilimizde bulunuyor. Cirit Erzurum, Uşak, Erzincan ve Ankara gibi illerde yoğun olarak oynanıyor. Amacımız maçları bu illerin dışına taşıyıp ciridi sevdirmektir. ”dedi.

Antalya'daki son müsabakanın festival havasında gerçekleşeceğini müsabaka öncesi davul zurna eşliğinde atlarla birlikte şehir merkezinde kortej yürüyüşü yapacaklarını da sözlerine ekleyen Ramazan Toker, Uşak Belediyesi ile gelecek yıl ilkini gerçekleştirecekleri Uluslar arası cirit festivali ile ilgili hazırlıkların da başladığını ifade etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor Rövanşı Almak Peşinde
TFF 2. Lig 4. Grupta hafta sonunda deplasmanda Çankırı Belediyespor ile ...
Erzurumspor Hedef Büyüttü
TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Erzurumspor'un teknik direktörü Ümit ...
Erzurum Bowling Turnuvası Sona Erdi
Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen bowling turnuvasının 3'üncüsü ...
 
Erzurum.Kıck Boks’ta Başarıya Koşuyor
Kick Boks İl Şampiyonası karşılaşmaları, Yenişehir Spor Salonu’nda, 5 ...
Tokat Gibi Galibiyet
Erzurumspor, kendi sahasında lig lideri Tokatspor'u 1-0 mağlup etti. Başbakan ...
Meclis 2011 Eylem Planını Görüştü
İl Genel Meclisi 4. dönem toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclisi ...
 
Erzurumspor’da Golcü Sıkıntısı
TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Erzurumspor'un teknik direktörü Ümit ...
Ejder Tepesine 10 Kasım Tırmanışı
Erzurum'da 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında, 09 Kasım 2008 ...
İl Spor Temsilciliği Başvuraları Başladı
Federasyon başkanlığı seçimleri için başvurular başladı.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva