ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mayıs ayı kira artış tavanı belli oldu
Mayıs ayı kira artış tavanı belli oldu
Öğrenciler Safahat'ı yorumladı
Öğrenciler Safahat'ı yorumladı
Kara yolu nehirle birleşti
Kara yolu nehirle birleşti
Varto Ölçekli Köyü sular altında kaldı
Varto Ölçekli Köyü sular altında kaldı
3 günde bir ize ulaşılamadı
3 günde bir ize ulaşılamadı
HABERLER>GUNCEL
18 Ocak 2008 Cuma - 00:00

Aşkale’ye Toplum ve Gençlik Merkezi

İnşaatına geçtiğimiz yılın yaz aylarında başlanan Aşkale Hıfzı Oğuz Bekata Toplum ve Gençlik Kültür Merkezi’nin yapımına, kış mevsiminde bile devam ediliyor.

Aşkale’ye Toplum ve Gençlik Merkezi

Aşkale’ye Toplum ve Gençlik Merkezi İnşaatına geçtiğimiz yılın yaz aylarında başlanan Aşkale Hıfzı Oğuz Bekata Toplum ve Gençlik Kültür Merkezi’nin yapımına, kış mevsiminde bile devam ediliyor. Bu yılın Haziran ayında tamamlanarak hizmete sokulması planlanan Gençlik Merkezi’nin 500 bin YTL’ye mal olacağı bildirildi. Aşkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Saka, konuyla ilgili olarak GHA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 600 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan Toplum ve Gençlik Merkezi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Çağdaş Yaşam Derneği’nin ortak çalışması olduğunu söyledi. Hıfzı Oğuz Bekata Toplum ve Gençlik Merkezi’nin, her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edildiğini belirten Saka, bu yatırım sayesinde gençlerin kahve köşelerinden kurtarılıp, eğitimli ve nitelikli bireyler haline getirileceğini kaydetti. Aşkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saka, ‘İlçe gençliğimiz uzun süredir böyle bir tesisin yapılmasını istiyordu. Açacağımız Kültür Merkezi bünyesinde “Türk Halk Müziği ve Bağlama Saz Kursu, ÖSS’ye Hazırlık Kursu, Bilgisayar Kullanım Kursu, Tütün Mamulleri ile mücadele eğitim seminerleri, Türk Halkoyunları Kursu, Tiyatro Kursu, El sanatları Kursu, Resim Kursu, Model uçak yapım kursu, Edebiyat etkinlikleri, Karikatür, Koleksiyonculuk, Satranç Kursu ve Yabancı Dil Eğitim kursları açılacak.” diye konuştu. Kültür Merkezi’nin diğer faaliyetleri arasında bilimsel araştırmaların da geleceğini vurgulayan Saka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu merkez sayesinde en büyük amacımız, Türk kültürünü Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda bilimsel olarak araştırmak, incelemek, tanıtmak ve yaymak, bu amaçla yayın, toplantı, konferans, sergi gibi etkinlikler düzenlemek; kültürel çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, onları teşvik etmek, desteklemek ve ödüllendirmek, millî kimliğin temelini oluşturan kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmektir.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT ''TEHLİKELİ SAPLANTI''YI SERGİLİYOR
Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT), Norman Crisp'in yazdığı ''Tehlikeli ...
SİBİRYA SOĞUKLARI DEVAM EDİYOR
Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkilemeye ...
SİBİRYA SOĞUKLARI DEVAM EDİYOR
Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkilemeye ...
 
SSGSS'YE EMEKLİLER DE TEPKİLİ
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigorta Kanunu'nda (SSGSS) yapılan son ...
Engellilerden kamusal sitem
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Erzurum’da ...
Erzurum, Ağrı'da eş zamanlı yapılan operasyonla
KAÇAKÇILIK SUÇUNDAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI Iğdır'da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
 
TEKMAN’DA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
Tekman ilçesine bağlı Karatepe köyü ilköğretim okulundaki öğrenciler İlçe ...
LİSELİLER VEREM’İ ÖĞRENDİ
Erzurum'da Verem Haftası etkinlikleri kapsamında dün İbrahim Hakkı Fen ...
''ORMAN İŞÇİLERİ EĞİTİMİ'' KURSU TAMAMLANDI
Oltu ilçesinde düzenlenen Orman İşçileri Eğitimi Kursu tamamlandı.
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Unutulmaz öğütler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bozkurt Sembolünün inanılmaz gücü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Soylu’nun Çıkışı Ne Anlatıyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sessizce azalıyoruz...
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Şehir ve İnsan Arasında Kalan Sessizlik
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva