Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bingöl - Erzurum karayolu trafiğe kapatıldı
Bingöl - Erzurum karayolu trafiğe kapatıldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta
Karayolları ekipleri gece gündüz sahada
Karayolları ekipleri gece gündüz sahada
Oltu’da taekwondo kuşak sınavı heyecanı
Oltu’da taekwondo kuşak sınavı heyecanı
Tekman'da eğitime kar engeli
Tekman'da eğitime kar engeli
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Ocak 2009 Pazartesi - 23:39

Araştırma Hastanesi Güncelleştiriliyor

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisindeki Yakutiye Araştırma Hastanesi’nin yanında yapılan yeni hastane binasının yapımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Eski hastanenin bu binaya taşınmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin verilmesine başlanacak olan yeni bina, otel tipi odaları ve hastalar için sağlayacağı her türlü konforla, bölgenin en kapsamlı sağlık merkezlerinden birisi olacak.

Araştırma Hastanesi Güncelleştiriliyor

BİNANIN TEFRİŞİ DEVAM EDİYOR

Yeni hastane binasındaki elektrik, su, ısınma ve altyapı gibi hizmetlerinin tamamlandığı belirtilirken, tıbbi donanım ve cihazların da, yaz aylarına kadar temin edilmiş olacağı bildirildi. Yeni hastane binasının hizmete hazır bir hale gelmesinin hemen ardından taşınma işlemlerine başlanacağını söyleyen üniversite yetkilileri, “Yakutiye Araştırma Hastanesi’nin eski binasının onarılabilmesi için boşaltılması gerekiyor. Bu binanın hemen yanında yapılan yeni hastane binası hizmete hazır hale gelir gelmez taşınma işlemlerine başlanacak ve ardından eski hastane binasının onarımı yapılacak” dediler. Her iki hastanenin toplam yatak kapasitesinin bin 200 olacağını açıklayan konu ile ilgililer, yeni binanın, hastalara en kalitesi sağlık hizmetinin verilebileceği şekilde tasarlandığını bildirdiler.

OTEL TİPİ ODALARDA TEDAVİ HİZMETİ

Yakutiye Araştırma Hastanesi’nin yeni binasında koğuş sisteminin olmayacağını, hastaların otel tipi odalarda tedavi hizmeti alacaklarını vurgulayan üniversite yetkilileri, “en az 2 kişilik hasta odaları bulunacak olan yeni hizmet binasında, her hasta odasında da banyo ve lavabo imkanı olacak. Böylece genel ihtiyaçlar ortak kullanım alanları dışında giderilecek” dediler.

ARAŞTIRMANIN KAPASİTESİ ARTACAK

Mevcut hastaneyle birlikte yeni hastanedeki ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin kapasiteleri ile fonksiyonelliklerinin artırılacağını aktaran ilgililer, “Yeniden yapılanma çerçevesinde hastanelerimiz bölgenin referans hastaneleri konumuna gelecek. Gerek acil sağlık hizmetleri ve gerekse poliklinik hizmetleri bakımından tam teşekküllü bir sağlık merkezi haline gelecek olan Yakutiye Araştırma Hastanesi, daha sonra açılacak olan Fizik Tedavi ve Onkoloji hastaneleriyle sağlık hizmetlerinin komplike verildiği bir tesis halini alacak” dediler.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasil’den Ağız Sağlığı Uyarısı
Sinüzit, bademcik iltihapları, mide ve bağırsak sistemi hastalıklarının, ...
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış
Erzurum’da son günlerde yaşanan mevsimsel sıcaklık değişimleri, yüzlerce ...
Kameralı Takipte Başarı
Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi güvenlik açısından 48 kamera ile gözetleniyor. Erzurum'daki ...
 
Unutkan Olduk Çıktık..
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (BEAH) unutulan eşyalar ...
Ekonomik Kriz Ruh Sağlığını Bozuyor
REEM Nöroloji Merkezi uzmanlarından Dr. Mehmet Yavuz, dünya genelinde ...
Bölgenin En Soğuk Kenti Olduk
Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk gece eksi 18 derece ile Erzurum'da yaşandı.
 
Yeşil Kart’ta Artış
Erzurum, Yeşil kartlı sayısı iller sıralamasında 2008’in son çeyreğine ...
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Rekora Gidiyor
Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2008 yılına ait hasta istatistiklerini ...
Hava Ambulansı 19 Can Kurtardı
Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'da konuşlandırdığı hava ambulansı, karakışta ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva